Avansare independentă

576.02Întrebare: Când unul dintre elevii tăi abandonează grupul, ce pierde?

Răspuns: Sistemul general suferă, iar el suferă. Dar ce putem face? Nimic. Ca un copil, îi dai tot timpul, îi arăți totul, îl înveți și îl instruiești, dar vine momentul când trebuie să facă pași independenți, iar dacă nu îi face sau îi greșește, atunci trebuie să înțeleagă că a trecut deja de copilări și tinerețe și a crescut, că a ajuns la maturitate și acum trebuie să avanseze singur.

În această etapă trebuie lăsat în pace; fie va avansa singur, fie nu. În principiu există un grup și un mediu și, după cum știm din articolele despre liberul arbitru și mediu, el trebuie să se comporte deja în mod conștient, independent, împreună cu restul și să încerce să creeze stări complet noi, atât proprii, cât și ale celorlalți.

Întrebare: Ar trebui să lăsăm o persoană la mila destinului? Unde este ghidarea aici, astfel încât să nu existe presiune nici negativă, nici pozitivă asupra lui?

Răspuns: Dacă vine să studieze în grupul nostru, atunci totul în rest depinde de el.

Cumva a fost trimis de sus, s-a trezit aici; toate posibilitățile sunt deschise în fața lui – lecții, întâlniri, mese și evenimente exterioare. Totul este acolo pentru a veni, a studia și a se alătura oricăror activități ale grupului.

El trebuie să se integreze. Sunt oameni mai sociabili sau mai puțin sociabili; acest lucru este de înțeles. Dar totuși, i s-a dat importanța scopului și oportunitatea de a fi prieten cu toate celelalte sute de oameni care sunt angajaţi în corectarea spirituală. A fost adus aici și apoi trebuie să acționeze singur.

KabTV „Am primit un apel. M-am săturat de toate!” 31.05.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: