Avansarea prin pace și nu prin război

Cand te apropii de un oras sa il castigi prin razboi, prima data ar trebui sa ii oferi pacea. Iar daca va fi sa fie, daca iti va raspunde cu pace, si ti se deschide, atunci va fi  [asa] astfel incat toti oamenii pamantului iti vor fi tributari si te vor servi (Tora, Deverim, Shoftim 20:10-11).

Daca aveti dorinte pe care le puteti acoperi cu intentia daruirii, atunci nu are sens sa luptati cu ele.

De regula, nu trebuie sa luptati cu dorintele, ci doar cu intentiile. Razboiul se finalizeaza daca intoarceti dorinta “de la pentru mine” catre intentia “pentru altii”. Totul depinde de influenta mediului si dezvoltarea individului.

Intrebare: Daca ofer pace dorintei, inseamna ca este pregatita sa accepte intentia de a darui?

Raspuns: Da. Din punct de vedere psihologic, noi mereu incepem prin asta pentru a nu ne ”sparge”. Daca este posibil sa avansam usor spre un alt nivel al muncii noastre interioare, in intelegere, daruire, cu grija fata de factorii externi, atunci victoria este a noastra.

Totul depinde cum studiezi, cum diseminezi si cat de conectat esti cu prietenii. Astfel avansezi.

Avansarea noastra, in cea mai mare masura, nu se concretizeaza prin lupte sau razboi. Nu are sens sa fii mereu in starea de stres. Desigur, asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe anumite batalii, dar trebuie sa fie controlate si adecvate. Pe de o parte, nu abandonati niciodata, pentru ca responsabilitate este de a va angaja dorința in corectare. Pe de alta parte, toate intentiile si dorintele care apar in voi, trebuie să-si schimbe cadrul cu ajutorul Luminii, fortei Superioare.

Adica trebuie sa incepi sa treci la o asemenea Lumina, la astfel de ganduri si actiuni care să-ți permita, foarte usor, dar inevitabil, sa formezi o conexiunea cu Creatorul deasupra lor si sa intelegi ca provin dintr-o singura sursa si că trebuie sa te conectezi la această sursa prin ele. Numai atunci toate vor deveni ale tale si ti se vor supune. Asta este provocarea vietii noastre.

Comentariu:  Asta este intotdeauna dificil pentru că, de fapt, iti schimbi nautra si cumva este un proces fortat.

Raspuns: Totul depinde de intentia omului. Sa zicem ca acum trebuie sa duci 20 kg undeva. Si nu este usor sa o faci, este greu. Dar daca trebuie sa duci cele 20kg catre iubitul tau nepot, care are nevoie neaparat de ceea ce ii duci, atunci devine mult mai usor și-ți descoperi repede puterea. Pentru că totul depinde de dorinta, scop si intentie.
Comentariu: Totusi, intentiile sunt date de Sus. Inseamna ca este necesar sa le cer.

Raspuns: Desigur, dar trebuie sa demonstrezi persistenta in asta.

Comentariu: Exemplul cu nepotul imi este clar, dar cu Creatorul este mai complicat.

Raspuns: De ce este mai complicat? Daca totul in jur are loc numai pentru a ne intoarce catre El, atunci nu este nimic complicat. Imaginati-va ca primiti totul de la El și numai pentru a va întoarce catre EL

El este foarte gelos si va face totul ca tu sa ii acorzi atentie. Este foarte gelos, aproape imposibil de descris! In orice detaliu minor! Si doar cand acorzi suficienta atentie (nici mai mult, nici mai putin), atunci totul este bine.

Asta fiind spus, nu discutam despre a face actiuni in mod mecanic, cum facem binecuvantarea inaintea mesei. Vorbim de cineva care isi schimba atitudinea si reveleaza Creatorul in functie de imboldurie sale.

Directia catre El nu trebuie sa fie in fiecare actiune, ci in fiecare suflare, privire, in tot, astfel ca fiecare celula, fiecare fibra sa tanjeasca spre  sursa ei.

Din programul TV “Secretele Cartii Eterne,” 09/19/2016

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed