Bărbat și femeie — Forța dăruirii și forța primirii

Întrebare: Se pare că oamenii au calitatea de a se anula în raport cu altul de dragul unui scop inerent lor prin natură. Vedem acest lucru în unități precum forțele militare speciale și așa mai departe. Femeile nu au această calitate. Femeile sunt individualiste. Oare pentru că au scopuri diferite?

Răspuns: Da, au scopuri diferite și metode diferite de atingere a scopului. Natura este foarte puternic împărțită în două părți: masculin și feminin. Această împărțire merge de la punctul cel mai înalt din care totul este creat, până la elementul cel mai de jos unde totul este împărțit în plus și minus.

Două forțe opuse, puterea de a dărui  și puterea de a primi, funcționează la toate nivelurile, în toate lumile. Prin urmare, trebuie să ținem cont de acest lucru atunci când implementăm metodologia ascensiunii spirituale către dimensiunea următoare. Dar pentru bărbați este oarecum diferit față de femei.

Pentru bărbați, înseamnă să se alăture unui grup, să studieze împreună și să împărtășească un efort comun către lumină, spre scop.

Pentru femei, este ajutorul individual al fiecărei femei pentru bărbați. Ele practic nu se pot conecta între ele. Ele creează ceva ca o asociație între ele, dar această asociere nu este altceva decât exercițiul comun de asistență și sprijin pentru bărbați.

Bărbații nu pot merge înainte fără ele. Nu este doar ceva secundar.

Întrebare: Sunt femeile mai caracterizate de relațiile externe?

Răspuns: Da. Conexiunea interioară apare abia mai târziu, când absolut toată lumea se reunește ca o singură imagine a unui bărbat și o singură imagine a unei femei – Adam și Eva.

KabTV “Prim-plan. Există Creatorul??” 5/9/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: