Bărbat și femeie, unitate a contrariilor

Întrebare: Termenul „ființă creată” este fără gen (nici bărbat, nici femeie), dar fiinţa creată este un bărbat sau o femeie?

Răspuns: De fapt, ființa creată este o femeie, deoarece Creatorul a creat o dorinţă. Forța, Lumina, care a creat această dorință este masculină.

Creatorul este partea masculină și fiinţa creată este partea feminină O parte nu poate funcționa fără cealaltă. Ca urmare, există masculin și feminin. La urma urmei, Luminii îi este imposibil să există fără un vas şi vasul fără Lumina, sau un plus fără minus și minus fără plus. Prin urmare, totul se bazează pe uniunea contrariilor care este obiectul creației.

Fiinţa creată constă inițial dintr-o parte masculină, care apoi a creat partea feminină, ceea ce înseamnă că Lumina a creat dorinţa si apoi dorinţa se modifică pentru a semăna cu Lumina. Esența unui bărbat și a unei femei în lumea noastră este de a atinge rădăcina lor spirituală și de a locui acolo în legătura dintre ei, în conformitate cu legile spirituale. Apoi ating o stare perfectă și eternă a zborului spiritual. Acesta este scopul lor în această lume.

Întrebare: Care este diferența fundamentală între ei?

Răspuns: Diferența dintre ei este absolută. În lumea noastră, noi nu simţim cât opuşi sunt unul faţă de altul. De fapt, nu este nimic mai opus și mai contrastant decât un bărbat și o femeie în rădăcina lor spirituală.

Aceasta este, de fapt, datorită diferenței peste care trebuie să se conecteze într-un întreg. Nu este nimic în unul pe care celălalt să nu îl completeze, deoarece acestea spiritual pot exista doar în completare reciprocă.

Vorbesc din perspectiva naturii, dintr-o perspectivă cabalistică. Nu sunt interesat de vederi feministe. Acest lucru nu este despre psihologie sau filozofie sau unele idei respectabile sau indecente sau opinii. Acest lucru este total irelevant și nu are nimic de-a face cu cadrul în care operăm.

Recunosc înțelepciunea Cabalei, care ne spune despre fiinţa creată cum a fost creată, cum s-a dezvoltat , cum a fost împărțită în două părți opuse, și modul în care cele două părți care provin de la o rădăcină se distanţează una de alta și apoi se reconecteză și se completează una pe alta. Acestea sunt părţile masculin și feminin .

Putem atribui lumii noastre foarte puțin din ceea ce înțelepciunea Cabalei ne spune despre un bărbat și o femeie pentru că suntem foarte departe de a semăna atributele și obiectelor spirituale. Aceasta înseamnă că noi nu suntem nici bărbați, nici femei, în sensul spiritual, ci ceva la mijloc, ambiguu și neterminat. Trebuie să trecem prin întregul proces de evoluţie, şi apoi vom realiza cum ne putem completa unul pe altul și să devenim un tot unitar perfect. Acest lucru înseamnă a deveni similar cu Creatorul.

Din Lecţia Cabala în limba rusă 12/6/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed