Barbați și femei în munca spirituală

Intrebare: De ce femeile studiaza separat de barbati?

Raspuns: Barbatii si femeile ar trebui sa studieze separat pentru ca sa nu fie angrenati in forme corporale de comunicare, in loc de cele spirituale. Intelepciunea Cabala nu considera oamenii ingeri si, de aceea, iubirea si sexualitatea nu ar trebui amestecate cu spiritualitatea. Acest lucru este foarte important. Acesta este motivul pentru care barbatii nu studiaza cu femeile in grupul de zece si nu stau la aceeasi masa impreuna.

Un grup trebuie sa fie format din doua subgrupuri egale: grupul barbatilor si grupul femeilor. In afara studiului, ei ar trebui sa se ajute reciproc in pregatirea meselor, facut curatenie, ingrijirea facilitatilor (servicii, toalete), etc; lucrul cel mai important este sa nu interfereze unii cu altii in intentiile spirituale. Oriunde nu sunt implicate intentiile spirituale, trebuie sa existe cooperarea mutuala normala.

Intrebare: Exista azi in lume barbati si femei al caror nivel de dezvoltare le permite sa fie impreuna intr-un grup de zece, fara sa interfereze cu spiritualitatea fiecaruia?

Raspuns: Exista multe grupuri de zece de barbati si multe grupuri de zece de femei si fiecare din ele lucreaza minunat si avanseaza, dar este inca prea devreme sa le combinam. Ei trebuie sa fie in spatele unui Masach (ecran), deasupra Tzimtzum (restrictie), in calitatea de daruire, in afara lor insisi, si aceasta stare trebuie sa fie permanenta. Grupul nu trebuie sa fie amestecat in timpul lucrului spiritual pentru ca, daca este, atentia lor va fi indreptata catre diferentele sexuale.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 26.06.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: