Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Întrebare: Sunt diferenţele dintre bărbaţi şi femei chiar aşa de enorme, încât aceştia sunt incapabili să se înţeleagă între ei?

Răspuns: Nu cred că există vreo altă ştiinţă în afară de Cabala care să explice cât de mult diferim. În spiritualitate, puterea dăruirii este forţa masculină, în timp ce puterea primirii este forţa feminină. Totuşi, în contrast cu lumea noastră, primirea în spiritualitate este pozitivă şi vitală.

Până când vom atinge sfârşitul corecţiei, aceste două părţi ale naturii sunt egale şi absolut opuse una faţă de cealaltă, în fiecare detaliu şi calitate. Chiar la stadiul corecţiei finale, natură rămâne intactă şi ambele părţi rămân opuse una faţă de alta.

Totuşi, ca rezultat al corecţiei care este făcută de fiecare parte (masculină şi feminină), ele sunt duse mai aproape, adunate, astfel încât devin ca un întreg. Nu înseamnă că diferenţele dintre ele dispar; diferenţele de bază rămân încă şi detaşarea care s-a creat la începutul creaţiei nu dispare complet. Dar procesul corecţiei le aduce egalitatea, unitatea şi chiar adeziunea.

Cu ajutorul metodei corecţiei numită înţelepciunea Cabala, atât partea masculină cât şi cea feminină se îmbunătăţesc şi noi suntem în stare să construim noi tipuri de relaţii familiale, să ne aranjăm viaţa într-o modalitate corectă, ca să nu mai vorbim de recompensa finală, pe care o simţim în revelaţia Creatorului între noi.

Din Cabala petnru începători, “Bărbaţi şi femei” 10/14/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: