Bărbatul și femeia – Completare reciprocă

Întrebare: Care este rolul femeii în dezvoltarea spirituală a omului?

Răspuns: Dacă un barbat avansează cu adevărat și în mod serios în spiritualitate, el are nevoie de ajutorul unei femei, la fel cum o femeie are nevoie de ajutorul unui barbat. Ei încearcă să realizeze completarea reciprocă permanenta.

In special, completarea reciprocă este mult mai importantă în conexiunea spirituală decât în cea fizică. In timp ce in lumea corporala, vom da naștere la generația următoare, în conexiunea spirituală, vom da naștere sufletelor. Cooperarea reciprocă este foarte importantă. Este atât de importanta încât,  în ultima perioadă, a fost interzis pentru un om să studieze înțelepciunea Cabalei daca nu era căsătorit. S-a considerat că el se poate realiza numai dacă este căsătorit.

Întrebare: Aceasta înseamnă că un bărbat nu poate atinge spiritualitatea, fără o femeie, și o femeie fără un bărbat?

Răspuns: Da, ar trebui să fie echilibrate cele două sisteme, dar aceasta nu înseamnă că ei trebuie să fie soț și soție.

Astăzi, lumea trece printr-un proces de tranziție de la starea de ignoranță totală în ceea ce privește înțelepciunea Cabalei la orientarea catre ea și folosirea ei pentru unele nevoi. Deoarece înțelepciunea Cabalei a fost ascunsă de oameni timp de mai mulți ani, ei nu o înțeleg încă.

Acesta este motivul pentru care este atât de dificil pentru noi să explicam modul în care înțelepciunea Cabalei poate juca un rol deosebit în crearea armoniei între cele două sexe. La urma urmei, lumea noastră are menirea de a atinge armonia, echilibrul între toate nivelurile sale și între ea și lumea superioară, iar acest lucru este imposibil fără împlinirea înțelepciunii Cabala.

Putem folosi întelepciunea Cabalei pentru a ne ajuta să stabilim relații de familie potrivite, pentru a ne educa copiii  în mod corect, și pentru a stabili relații bune între familii, între oameni, între națiuni, și între întreaga umanitate și natură. Ordinea și echilibrul va fi atins doar prin studierea înțelepciunii Cabala, care ne arată cum se poate face. În caz contrar, vom perturba echilibrul în întregul univers, în lume și în natură.

Din Lectia Cabala în Limba Rusă 3/6/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: