Bărbatul și femeia – lumi atât de diferite, Partea 3

Întrebare: Există două calități : masculină și feminină care se conectează una cu cealaltă. Adăugați un al treilea factor superior la acestea ?

Răspuns: Acest factor este cel mai important. Bărbații și femeile se conectează special pentru acesta, pentru a se uni cu acesta și a atinge acest nivel. Pentru acest scop existăm în această lume, efectuăm diferite corecții și ne conectăm unul cu celălalt.

Cel de-al treilea factor este Forță Superioară care este numită Creator sau iubire. Sentimentul de iubire este obținut prin completare reciprocă, atunci când fiecare dintre noi se simte total devotat unui partener. Dacă existăm doar pentru a-l completa pe celălalt, atunci obținem forța iubirii.

Întrebare: Este acesta aceeași forța pe care o căutăm toată viața ?

Răspuns: Visam la forța iubirii, dar greșim dacă sperăm să o găsim între trupurile noastre și nu între sufletele noastre.

Întrebare: Este bine că bărbatul și femeia primesc plăcere când se întâlnesc ?

Răspuns: Plăcerea sexuală este una din plăcerile corporale de bază, următoarea ca importantă după mâncare, fără de care este imposibil să exiști. Odată ce o persoană își asigură existența, se gândește doar la sex.

Întrebare: Cu ce se deosebește plăcerea de la forța iubirii adevărate, care include al treilea factor superior ?

Răspuns: Plăcerea din iubirea adevărată este numită Rai. Suntem atât de devotați unul celuilalt, încât caut doar modalități de a-l completa pe celălalt, pentru a revela forța iubirii între noi, care este numită Creator.

Azi, cerem iubire unul de la celălalt în mod egoist, ceea ce este total opus iubirii. Trebuie să ne ridicăm deasupra egoismului nostru și în loc să pretindem iubire de la celălalt o vom arata, adică vom iubi, nu pentru a primi, ci pentru a dărui iubirea.

„Adam – Bărbat” înseamnă similar forței superioare, Creatorului, existând în perfecțiune. Iar el poate dobândi perfecțiunea doar prin conexiunea cu o femeie. Când amândoi se anulează unul în față celuilalt, fiecare anulând egoismul, atunci ei se conectează în dăruire reciprocă.

Acest lucru poate fi exprimat în tot felul de acțiuni corporale, dar aici intenția este de a oferi celuilalt pentru a revela Creatorul între ei. Este spus,”Un bărbat și o femeie și Shechina între ei” Doar într-o asemenea formă putem atinge perfecțiunea și asta ne învață înțelepciunea Cabală.

Întrebare: Bărbatul normal, obișnuit, visează să posede toate femeile pe care le vede în jurul sau. Și bărbatul spiritual nu vrea același lucru ?

Răspuns: El vrea același lucru, dar nu sub formă corporală. Vrea să ia toată forță feminină care există în univers și toată forță masculină și să le completeze una pe cealaltă.

Astfel, toți bărbații și femeile muncesc doar pentru a se completa și în acestă completare și conexiune reciprocă, în centrul umanității, revelează lumea spirituală, forța spirituală și forța superioară a Creatorului.

Creatorul ne-a creat în această formă și ne întoarcem la ea. Apoi dobândim iubirea în punctul conexiunii dintre noi și Creator.

Din emisiunea de pe Kab TV ”O viață nouă” din 31.03.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: