Bărbatul și femeia, partea 12

Responsabilități și posibilități

Întrebare: Există diferențe între bărbați și femei în ceea ce privește materialele, sursele cabalistice? Ce pot și ce ar trebui să citească femeile și ce ar trebui să citească bărbații?

Răspuns: Amândoi pot și trebuie să citească absolut totul. Cu toate acestea, pentru bărbați, aceasta este o datorie zilnică, iar pentru femei, depinde de timpul lor liber.

În ceea ce privește calea spirituală și atingerea Creatorului, pentru bărbați este din nou o datorie, iar pentru femei este dorință, în funcție de posibilitățile lor.

Întrebare: Există limitări în ceea ce privește sursele?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Înseamnă că toți au voie să citească Cartea Zohar și Talmud Eser Sfirot (Studiul celor zece Sfirot)?

Răspuns: Desigur, absolut tot.

Întrebare: Munca în grupul de zece este cerută și pentru bărbați și pentru femei?

Răspuns: Da. Cu toate acestea, o femeie este eliberată de acele porunci care sunt îndeplinite în timp; adică nu trebuie să alerge la lecție la ora trei dimineața. Dacă are nevoie și dacă volumul de muncă de la serviciu și de acasă permite, poate asculta lecția oricând. Însă, pentru bărbați este o datorie.

Întrebare: Dar referitor la diseminarea Înțelepciunii Cabala?

Răspuns: Este datoria atât a bărbaților, cât și a femeilor de a disemina, iar femeile ar trebui să o facă nu mai puțin decât bărbații, deoarece este legată de funcția ei de a naște; prin ea, corecția vine pe lume. Prin urmare, este legată de diseminare chiar mai mult decât un bărbat.

Întrebare: Trebuie atât bărbații, cât și femeile să facă analizele interioare, munca interioară, tot felul de verificări?

Răspuns: Toate acestea sunt necesare pentru ambii. Cu toate acestea, o femeie o face ori de câte ori este posibil, într-un moment în care este liberă, iar un bărbat o face ca pe o datorie, în anumite momente și în anumite circumstanțe. Există un interval de timp clar pentru bărbați, dar nu și pentru femei. Există, de asemenea, instrucțiuni clare despre cantitatea și calitatea muncii pentru bărbați, dar nu și pentru femei.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 31/12/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed