Baza societății viitoare, partea 1

Întrebare: Cabală spune că există o singură forță în natură care poate să ne schimbe întreaga viață în mai bine și să ne facă fericiți, însă este posibil să atragi această forță numai lucrând împreună, într-un grup special. Ce este un grup din perspectiva Cabalei?

Răspuns: Conceptul de grup pentru lumea noastră este ceva irațional și neexistent. Deși noi auzim cuvântul „grup” peste tot, Cabala pune un înțeles complet diferit în acest concept.

Întreaga realitate este un sistem integral, unit cu toate părțile și proprietățile sale într-un singur întreg. Este exact ca toate organele din corpul nostru, care sunt conectate într-un sistem și, astfel, trăiește corpul nostru. Iar dacă sistemul se descompune și corpul devine bolnav, atunci problema nu este cu un anumit organ separat, ci în principal, deoarece comunicarea dintre organe este stricată.

Medicina tradițională lucrează pe principiul alopatiei; adică se concentrează pe tratamentul unui anumit organ sau a unei părți mici a corpului și nu ia în considerație restul corpului. Doctorul de ochi nu tratează urechile și nu știe nimic despre rinichi, și așa mai departe. Asta este problema : noi nu ne tratăm corpul ca pe un singur sistem.

Cu cât avansam mai mult, cu atât mai mult suntem convinși de necorectitudinea acestei abordări. Lumea devine rotundă și închisă, iar noi descoperim că toți sunt conectați între ei. Acesta este rezultatul nivelului nostru superior de dezvoltare. Noi descoperim că existăm într-un singur sistem și într-o interdependență completă între noi, chiar și atunci când ne dezvoltăm într-o formă egoistă.

Nu avem de ales decât să ne uităm la lume dintr-o perspectivă diferită și să începem să percepem omenirea că fiind unul. Dacă noi continuăm să ne vedem ca indivizi separați, asta va duce la existența unor vieți foarte proaste, chiar și la catastrofe, semnale care deja sunt resimțite astăzi.

Și, în general, noi trăim într-o lume unde comerțul, călătoria, comunicațiile și industriile au devenit transcontinentale. Însă oamenii nu sunt pregătiți pentru asta. Fiecare din noi rămâne singur, ca un imens individualist, care nu este pregătit să se conecteze cu ceilalți, așa cum se unesc toate sistemele lumii moderne.

De asemenea, vedem că toate obiectele sunt interdependente când observăm universul. Metodele științifice avansate de cercetare arată că universul are multe secrete pe care nu le putem înțelege, deoarece nu folosim în studiul nostru o abordare comună, integrală.

Nici nu ne putem imagina calitatea comunicării care există între toate părțile realității. Din natură noi nu putem asocia sunetul cu lumina, sănătatea cu natura. Numai acum descoperim că suntem dependenți de ceea ce se întâmplă pe soare și pe alte stele și că starea noastră și dispoziția noastră depind de fenomenele din univers. Gradual vom revela această relație universală. Se spune că putem ajunge la toată lumea doar printr-un lanț de cinci oameni.

Din emisiunea de pe KabTV „O viata noua” 7/4/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed