Beneficiul Indoielii

Intrebare: Punctul din inima starneste indoiala in persoana: „Cine si ce sunt? Pentru ce traiesc? Exista oare un punct pe calea spirituala in care persoana inceteaza sa se mai indoiasca asupra Creatorului si planului Sau, sau aceasta indoiala il insoteste pana la sfarsit?

Raspuns: Indoielile ii vor insoti cu siguranta, deoarece fara ele este imposibila avansarea si propria examinare. Indoiala este o stare in care orice este posibil, in orice directie, in care nu poti face deosebirea dintre ingerul vietii si cel al mortii, dintre rau si bine, Creator si opusul Sau.

Cu fiecare nou grad, in fiecare stare, ar trebui sa treceti prin stari care sa reflecte intregaga cale, inclusiv raul si binele in minte si in inima. Fara indoiala ca stare intermediara, nu vom reusi.

Asa cum este scris: „ Si a fost seara si a fost dimineata, ziua intai”. Fiecare grad nou incepe cu o seara, adica din amestecul lucrurilor despre care nu pot spune: „Pare a fi lumina, da nu mai este… Pare ca sunt in intuneric, insa nu este acel intuneric”. Totul este neclar in fata ochilor mei.

Prin urmare, atunci cand indoiala si confuzia va coplesesc, trebuie sa stiti ca este pe cale sa apara o noua stare: „Totul este din nou incetosat, am uitat chiar si cele mai simple lucruri pe care le-am invatat, sau nu mai exista ceva care sa imi fie sprijin”. In acest fel treceti de la un grad la urmatorul. Bucurati-va de aceasta trecere.
Din partea 4, Lectia Zilnica de Cabala 6/7/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: