Binecuvântarea unei mese

Întrebare: Ce stă în spatele unei binecuvântări dinainte şi după o masă? Ne ajută cumva la digestie?

Răspuns: Ajută. Din moment ce existăm în acelaşi sistem şi suntem legaţi prin el de sursa vieţii noastre, de lumea superioară, atunci atitudinea noastră corectă faţă de mâncare, faţă de Lumină superioară, faţă de întreaga omenire, faţă de Kli-ul (vasul sufletului) nostru comun, ne pune în sincronizare cu toate aceste nivele ale acestui sistem vast.

Aşadar, binecuvântarea înseamnă că eu înţeleg unde mă aflu, ce fac, ce acţiune îndeplinesc, ce rezultat sper să obţin. O binecuvântare dinainte şi după masă, indiferent de cuvintele pe care le folosesc sau către cine le adresez, îmi permit să mă integrez corect în sistemul general şi astfel să pot fi aliniat pe cursul corect al forţelor naturii. Mai târziu vei începe să simţi ăsta puternic.

Se pare că una dintre căile de a ne uni cu lumile inanimate, vegetative și animale este folosirea lor ca hrană sau pentru alte scopuri. Printre alte lucruri o binecuvântare ne ajută să integrăm toate aceste calităţi ale naturii în noi înşine, ca şi cum am ridica-o împreună cu munca noastră spirituală.

Întrebare: Consumul de hrană este un schimb de energie cu natura?

Răspuns: Da, este un schimb de energie şi informaţie. Informaţia joacă un rol major aici. Dacă tu continui să înghiţi produse artificiale, nu ţi se vor mai furniza aceleaşi lucruri ca prin hrana obişnuită care vine de pe pământ: apă, sare, vegetale, animale sau produse ale pământului.

Întrebare: De ce ne bucurăm că mâncăm nişte proteine şi carbohidraţi?

Răspuns: Aşa este dorinţa noastră; primeşte plăcere din faptul că intră în contact cu anumite obiecte exterioare. Poate fi hrană, familie, sex, avere, nu contează, doar nişte tipuri variate de plăcere. Asta este ceea ce se întâmplă şi când includem anumite forţe din afară în noi înşine.

Întrebare: Putem spune că asta este Lumina?

Răspuns: Lumina este în tot. Nu este nimic în afară de dorinţă şi Lumina. Dacă întrebăm fizicienii, ei ţi-ar spune că acea carne pe care o mănânci nu conţine nimic. Nu este carne, ci unde, energie.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 8/20/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: