Binecuvântările lui Moise

Întrebare: Care este sensul spiritual al binecuvântărilor pe care Moise le-a dat înaintea morții sale?

Răspuns: Tora ne spune, alegoric, că atunci când Moise și-a trimis poporul în Țara Israel, el s-a urcat pe Muntele Nebo, a văzut țara de acolo și a binecuvântat-o.

Din punctul de vedere al Bina, pe care o simbolizează Moise, el s-a conectat cu Malchut (Poporul Israel) și i-a transmis toată puterea lui, așa încât poporul să poată începe să se ridice dintr-o stare de Malchut în Țara Israel (care a fost deja o putere diferită a Malchut) la Bina.

Aceasta a fost binecuvântarea prin care el și-a transferat puterea către țară și către popor, iar poporul a trebuit să o implementeze. Implementarea include clarificarea naturii și secvența acțiunilor de corectură, precum și pregătirea poporului pentru mișcarea și avansarea prin forțe diferite (triburi), față de oameni, zeci, sute și așa mai departe.

Acest lucru a clarificat cum să poată continua să se adune într-o unitate mai mare în egoismul lor crescător și în dorința numită “Tara Israel”, care a fost revelată de ei și îndreptată direct către Creator.

Au început să se lupte pentru a direcționa dorințele lor spre dăruire și iubire, deasupra egoismului care a fost reprezentat de cele șapte popoare, care s-au manifestat în cele șapte structuri: Hesed, Gevurah, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod și Malchut.

Aceasta a fost o muncă serioasă, însă Moise nu a mai avut nicio conexiune cu ea, deoarece el a fost numai caracteristică Bina și el doar a transmis iubirea și dăruirea poporului Israel. Lucrând între caracteristica dăruirii și zeloși, puternica dorință egoistă “Tara Israel” va fi următorul nivel, Joshua ben Nun. Această forță conduce poporul înainte spre Țara Israel.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 9/4/16

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: