Biografia spirituală

Întrebare: Cum ştiu dacă sap suficient de profund în adâncimea dorinţelor mele?

Răspuns: În timp ce mă adâncesc în dorinţele mele, la nivelul lor zero (Behina Shoresh), eu sunt la stadiul de embrion. Eu doar ating punctul fiecăreia din cele 620 de dorinţe ale mele pentru că nu aş fi capabil să construiesc forma unui embrion fără asta. Un embrion trebuie să treacă prin toate etapele de dezvoltare: neînsufletită, vegetativă, animală şi vorbitoare, în acest nivel mic, zero al dorinţei, şi, astfel, embrionul meu va creşte până la punctul în care se naşte.

Chiar şi în natura corporala, vedem că un embrion trece prin diferite stadii ale dezvoltării sale, ce preced forma vorbitoare: neînsufleţit, vegetativ şi animal, până la punctul în care s-a dezvoltat într-un om şi apoi se naşte.

Şi după ce a fost născut, el din nou conţine toate etapele: neînsufleţită, vegetativă, animală şi umană, dar la un nou stadiu, la primul nivel al dorinţei. Apoi, el începe să înveţe de la înţelepciunea înaltă preluarea formei Lui, dar numai prin agătarea de El, dormind în braţele Sale.

Astfel, el creşte până când devine un adult capabil de a lucra independent, cu dorinţa lui. Aceasta înseamnă că s-a căsătorit, a primit Nukva (o dorinţă care are nevoie de împlinire), şi pătrunde chiar şi mai adânc în dorinţele sale şi le oferă noi forme de dăruire. Şi asta înseamnă că poartă fii.
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 4/6/12 Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed