Blitz de sfaturi Cabala – 6/24/18

Întrebare: Cum se raportează un Cabalist la diferitele evenimente dificile care au loc în această lume? Să presupunem că sunt personale, precum moartea rudelor sau un fel de dezastru? Cum accepta acest lucru?

Răspuns: Un Cabalist, că orice persoană, experimentează tot felul de sentimente. Totuşi, el percepe totul, de exemplu moartea altora şi a sa, fericirea altora sau a sa, un pic diferit. Există o atenuare a percepţiei sale, aşa cum este în cineva dezvoltat spiritual.

Întrebare: Este posibil să atingem nivelul lui Baal HaSulam şi chiar unul mai înalt prin studierea înţelepciunii Cabala?

Răspuns: Practic nu este nicio limitare pentru nimeni. Vrei să atingi nivelul Creatorului? Eşti binevenit.

Totul este deschis pentru toată lumea. Mai mult de atât, toată lumea trebuie să atingă acest nivel. Numai atunci omul se va realiza pe el însuşi în mod corect şi complet.

Întrebare: Cum este posibil să folosim egoismul corporal pentru avansarea spirituală?

Răspuns: Avem nevoie de egoismul corporal ca să venim la un grup şi să acţionăm corect în el într-un mod complet. Citim ce ne sfătuiesc Baal HaSulam şi Rabash şi adaptăm tot ceea ce ne recomandă în articolele lor şi aplicăm totul în timp ce menţinem conexiunile dintre prietenii noştrii în lumea noastră cu clarificările despre cum să ne unim, acolo unde egoismul este descoperit, etc. Asta înseamnă realizarea practică a Cabalei.

Întrebare: Ce trebuie să facem ca să nu stăm doar şi să te ascultăm, ci să implementăm în mod activ avansarea spre lumea superioară?

Răspuns: Trebuie să construiţi condiţiile pentru maximul de convergenţă interioară, înţelegere şi sprijin constant. Aceasta este acţiunea spirituală pe care trebuie să o facem, acelaşi Kli (vas) pe care îl pregătim pentru descoperirea Creatorului.

Întrebare: De ce nu face Creatorul un fel de miracol acum, că în timpurile lui Moise, pentru a atrage un număr mare de oameni spre o dorinţă pentru a-l descoperi?

Răspuns: Deoarece atunci ar fi o dorinţă impusă, nu o dorinţă creată şi care este maturizată în om.

Întrebare: Dacă totul din jurul meu şi eu însumi sunt doar Creatorul, unde este înclinaţia rea, ego-ul?

Răspuns: Nu te zăpăci singur. Totul este foarte simplu. Dacă ar fi să ştergem ego-ul tău şi toate perturbările şi gândurile nedorite despre ceilalţi, atunci, în locul acestor obstacole, s-ar revela Creatorul. Încercaţi să faceţi un exerciţiu că acesta între voi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 6/24/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed