Blitz de sfaturi Cabaliste – 12/3/17

Întrebare: Prin ce mijloace măsurăm distanţele spirituale?

Răspuns: În lumea spirituală distanţele sunt măsurate prin diferenţele în caracteristici.

Întrebare: Conform înţelepciunii Cabala, fiecare trăieşte în lumea lui mică, în propria realitate. Este vreun fel de realitate comună şi unită?

Răspuns: Nu, este doar Creatorul. Prin El noi începem să percepem şi să înţelegem Kli-ul nostru comun, conexiunea noastră reciprocă, revelaţia Lui în noi.

Întrebare: Dacă ies două sisteme din Creator, atât cel rău, cât şi cel bun, atunci de ce nu pot vedea binele şi răul într-un prieten care este controlat de Creator 100%?

Răspuns: Atât prietenul, cât şi întreaga lume, trebuie să fie văzute ca revelaţia Creatorului.

Întrebare: Cum poate cineva să înţeleagă în mod corect oamenii şi să fie îngrijorat de ei? Trebuie să vedem într-o singură persoană toată natura şi Creatorul sau trebuie să vedem controlul şi acţiunea Creatorului prin oameni în noi înşine?

Răspuns: Trebuie să o văd ca pe o activitate a Creatorului prin oameni în mine. Eu nu văd niciodată revelaţia Creatorului în natură şi în umanitate. Eu văd ceea ce îmi este prezentat în mod clar.

Întrebare: Deci eu nu trebuie să corectez nimic în mine cu excepţia atitudinii faţă de ceilalţi. Atitudinea mea faţă de ceilalţi nu este în mine?

Răspuns: Da, dar este posibil să corectezi asta. Trebuie să mă raportez faţă de ceilalţi aşa cum o fac faţă de Creator. Atunci când întreaga lume este plină de această caracteristică a dăruirii şi iubirii, cu excepţia mea, atunci voi putea să mă conectez pe mine însumi cu această caracteristică.

Întrebare: Este în înţelepciunea Cabala expresia: „Sunt bolnav de dragoste” (Cântarea cântărilor 2:5). Despre ce este vorba?

Răspuns: Asta este ceea ce spune Malchut în relaţie cu Keter (Creatorul), atunci când ea dobândeşte, pe drumul spre Creator, caracteristica de Bina. Atunci când Malchut dobândeşte Bina, ea întâi de toate dobândeşte toată caracteristica dăruirii, iar după aceasta, prin înălţarea ei de la Bina la Keter, ea dobândeşte de asemenea şi caracteristica iubirii.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 12/3/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: