Blitz de sfaturi Cabaliste – 12/31/17, partea 1

Întrebare: Sufletul are volum?

Răspuns: Volumul sufletului este măsurat prin gradul dăruirii deasupra egoismului. Dacă egoismul unei persoane este mai mare şi dacă are abilitatea de a-l transcende şi de a dărui prin ajutorul lui, atunci este apreciat că un mare suflet.

Întrebare: Cât timp este necesar pentru a urca pe nivelele spirituale dacă noi studiem regulat înţelepciunea Cabala? Există o medie, sau este individual?

Răspuns: Nu există o asemenea măsură. Este o urcare individuală care depinde numai de eforturile tale.

Întrebare: De ce pe de-o parte ştiu că Creatorul există şi că se ascunde de mine, deşi eu nu simt asta, iar pe de altă parte simt ce se întâmplă în mod direct cu mine, dar nu raportez asta la Creator?

Răspuns: Creatorul nu se ascunde de tine, ci mai degrabă tu eşti cel care se ascunde de El. Tot ceea ce se întâmplă cu tine este realizat de Creator.

Întrebare: De unde vine “sinele”? Care este motivul pentru crearea lui?

Răspuns: “Sinele” este pur şi simplu o dorinţă egoistă, un sentiment al sinelui care este revelat prin cele patru faze ale Ohr Yashar (Lumina Directă).

Întrebare: Este posibil să se dezvolte şi să se îmbunătăţească pe cont propriu?

Răspuns: Nu. Dacă eşti singur, nu ai nicio conexiune cu Creatorul.

Întrebare: Dacă lumea există numai în mine, atunci toate ştiinţele, inclusiv înţelepciunea Cabala există de asemenea numai în mine?

Răspuns: Corect.

Întrebare: Am citit că Creatorul suferă mult mai mult decât o facem noi deoarece El este forţat să ne mişte prin suferinţă. Cum ar trebui să înţeleg acest lucru?

Răspuns: Într-adevăr, suferinţele noastre sunt simţite mai mult în Creator decât în noi deoarece El este totalitatea naturii, în timp ce noi suntem numai o mică parte din El.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 12/31/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: