Blitz de sfaturi Cabaliste

Întrebare: Dacă sufletul este unul pentru toată lumea, iar sufletul este similar cu Creatorul în termeni ai calităţilor, asta înseamnă că similaritatea cu Creatorul este de asemenea una pentru toţi?

Răspuns: Nu, fiecare are propria sa parte. Până una alta, noi suntem toţi părţi ale sufletului comun şi fiecare parte este complet unică. Pentru a deveni similar Creatorului înseamnă a transforma partea din cineva, din formă egoistă, în una altruistă, conform cu cine eşti din natură.

Întrebare: Este adevărat că, în conformitate cu Cabala, cu cât eşti mai dezgustat de o persoană, cu atât mai mult îţi umplii sufletul iubind-o?

Răspuns: Cu cât este mai mare minusul, cu atât este mai mare plusul creat deasupra lui şi în consecinţă cu atât mai mare este sufletul.

Întrebare: De ce este spus uneori că un suflet este o parte a Creatorului şi uneori că acesta este creaţia, o dorinţă de a primi?

Răspuns: Este acelaşi lucru, deoarece conform umplerii sale, un suflet este Lumina şi conform cu natura sa este creaţia, dorinţa care este opusă Creatorului. Cu alte cuvinte, un suflet conţine două părţi opuse.

Întrebare: Ce este liberul arbitru al sufletului meu dacă începutul şi sfârşitul sunt determinate de Creator?

Răspuns: Liberul arbitru este în a ajunge la acest final pe cont propriu, aşa încât să nu fi forţat spre „fericire cu nuiaua”, ci prin a aspira spre asta tu însuţi.

Întrebare: Dacă iubesc oamenii şi îi ajut, Creatorul va transmite Lumina prin mine?

Răspuns: Nu. Creatorul nu va face nimic doar prin tine. Numai dacă, în timp ce eşti într-un grup şi îndeplineşti toate condiţiile care sunt descrise de sursele Cabaliste.

Întrebare: Cabala este o ştiinţă a dragostei?

Răspuns: Da, adevărata dragoste este ceva care apare ca rezultat al realizării Cabalei.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 4/23/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: