Blitz de sfaturi Cabaliste – 4/26/20, partea 2

Întrebare: Cum pot să cer orice de la Creator? Nu are El un plan că noi toți Îl vom revela?

Răspuns: Creatorul are un plan precis pentru fiecare din noi, însă adevărul este că El este revelat doar conform cu cererile noastre.

Întrebare: Este o limită la răul pe care îl revelăm?

Răspuns: Nu este niciun rău. El există doar ca partea inversă a binelui. Cu alte cuvinte, partea inversă a Creatorului este simțită ca rău pentru a ne forța să ne întoarcem la fața Lui.

Întrebare: De ce sunt mai multe îndoieli în timpul acestei pandemii?

Răspuns: Pentru coronavirus sunt la fel de multe indoieli ca în timpul oricărei alte suferințe deoarece ele ne fac să simțim în ce măsură suntem dependenți unii de alții, incapabili să ne controlăm pe noi înșine, mizerabili, nesiguri de nimic, etc. Așadar, apar tot felul de complexe, confuzie și așa mai departe.

Întrebare: Cine sunt eu?

Răspuns: Tu ești cel care își simte micul său egoism.

Întrebare: Ce este mai eficient decât persistența în comunicarea cu ceilalți pentru a-i ajuta?

Răspuns: Iubirea.

Întrebare: Mândria și admirația pentru adevărul Cabalist au legătură cu dăruirea?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Cum poți lua legătura cu prietenii, cu mediul, când ei încetează să te înțeleagă? Mie îmi pare că prin studiul Cabalei eu înțeleg oamenii mai puțin, dar nu ar trebui să fie invers?

Răspuns: Nu, nu ar trebui să fie invers. Ar trebui să te strădui să înțelegi Creatorul și să încerci să te apropii de El prin prietenii tăi.

Întrebare: Cum pot să măresc egoismul meu?

Răspuns: Nu ar trebui să mărești sau să micșorezi egoismul tău. Tu ar trebui doar să te direcționezi pe tine însuți spre scopul corect. Și ce fel de egoism ar trebui să fie: mai mare sau mai mic, volumul său, forma sa, asta nu ține de tine. Tu trebuie doar să lucrezi cu ce apare în tine.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 4/26/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: