Blitz de sfaturi Cabaliste – 6/17/18

Întrebare: De ce are nevoie forţa superioară bună de un sistem de forţe negative pentru a guverna?

Răspuns: Pentru a oferi omului libertatea de a alege.

Întrebare: Este posibil să spun că fiecare act de jaf, furt, violență şi crimă îşi au originea lor în sistemul forţelor negative?

Răspuns: Adevărul este că, atâta vreme cât suntem în egoism, sistemul de forţe pozitive ni se vor părea negative. Prin urmare, este problematic să discutăm despre semnificația binelui şi a răului în starea noastră coruptă.

Întrebare: Atunci când aud că cineva îmi crează condiţiile de viaţă, mie mi se pare ca şi cum este un fel de scenarist care are o relaţie personală cu mine şi că mă conduce spre el. Este acesta modul corect de a percepe sistemul superior?

Răspuns: Corect. Dar „scenaristul” uneori te atrage cu mâna Sa stângă, uneori cu mâna Sa dreaptă şi uneori te păcăleşte. El te conduce într-un asemenea mod încât vei înţelege calea şi vei începe să participi în ea pe cont propriu.

Întrebare: În care lume începe divizarea sistemului în bine şi rău?

Răspuns: Începe din lumea Atzilut. Lumea Atzilut este o lume a bunătăţii. Răul este găsit în lumile Beria, Yetzira şi Assiya. Dar chiar şi în ele există o parte bună şi o parte rea.

Întrebare: În mintea mea nu este nicio întrebare sau obiecţie faţă de Cabala. Aceasta este adevărul absolut. Dar ceea ce mă uluieşte este lipsa sentimentului. Nu am fost niciodată atât de departe de a simţi Creatorul aşa cum sunt acum. Care este problema?

Răspuns: Foarte bine. Aceasta este descoperirea adevărului. Tu eşti cu adevărat foarte departe de Creator. Faptul că tu simţi asta, este deja o apropiere, un fel de adevăr, o înaintare.

Întrebare: Creatorul a creat două forţe: o dorinţă de a primi şi o dorinţă de a dărui, aşa încât noi într-un final să ajungem la conştientizarea completă că ele nu există și că este un singur adevăr: „Nu este nimeni în afară de El” (Deuteronomul 4:35)?

Răspuns: Pentru a dobândi adevărul superior, noi trebuie să adunăm toate senzaţiile, gândurile şi acţiunile pozitive şi negative şi să începem să le combinăm şi să le potrivim pentru a crea un sistem care ne va arăta cel mai înalt gând al creaţiei. Nu este nimic mai înalt, doar un punct în Keter, începutul creaţiei.

Întrebare: Un Cabalist primeşte mai multă informaţie datorită unei sensibilităţi mai mări a sufletului său?

Răspuns: Un suflet este proprietatea dăruirii pe care o persoană îl obţine. Dacă o persoană nu are proprietatea dăruirii, atunci nu are un suflet. Numai prin proprietatea dăruirii o persoană poate să înţeleagă pe ce nivel se afla.

Întrebare: De unde vin toate proprietăţile negative, dacă ele sunt absente în rădăcina noastră, din moment ce tot ceea ce există este creat de Creator? Sau aceste proprietăţi negative sunt pur şi simplu partea opusă a rădăcinii, iar sarcina noastră este să conectăm totul în interiorul nostru?

Răspuns: Adevărul este că există un lucru, apoi proprietatea lui opusă trebuie să se manifeste într-un mod absolut, clar, împotriva lui. Unul nu poate să existe fără celălalt, numai Creatorul poate. Dacă un sistem de forţe pozitive există, atunci înseamnă că un sistem de forţe negative de asemenea există.

Întrebare: Înclinaţia rea, care a fost creată de Creator, a fost imediat egală cu el în magnitudine sau a evoluat vreme de mii de ani şi a devenit aşa cum este?

Răspuns: Binele şi răul au fost create unul împotriva celuilalt de o singură forţă superioară, care este, de fapt, liberă față de bine, cât şi de rău.

Binele şi răul sunt tot timpul în echilibru, nu în lumea noastră, ci pe nivelele spirituale.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 6/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed