Blitz Sfaturi Cabaliste – 8/14/16

Intrebare: Ce determina locul de nastere al unei persoane?

Raspuns: Radacinile superioare ale unei persoane determina unde se naste aceasta. Nu avem niciun drept sa intervenim deoarece nu stim cum si ce se va intampla, deci nu trebuie sa ghicim nimic in legatura cu aceasta chestiune. Orice s-ar intampla cu o persoana este ceea ce se va intampla cu ea.

Nu putem influenta nimic cu exceptia unui singur lucru: unitatea cu prietenii pentru a revela Creatorul intre ei. Restul este predeterminat.

Intrebare: Cum pot sa descopar unde se afla adevarata mea casa si daca ar trebui sa traiesc acolo unde m-am nascut?

Raspuns: Ar trebui sa simti unde este cel mai bine pentru tine ca sa te implinesti pe tine insuti in conexiunea spirituala, insa nu fa nimic pentru ca este un grup intr-un anume loc sau orice in genul acesta. Daca obtii o anumita stare spirituala, vei fi condus din acel loc inainte asa cum am fost si eu condus. Profesorul meu nu mi-a permis sa ma mut mai aproape de el vreme de doi ani.

Prin urmare, te sfatuiesc sa nu te grabesti. Astazi, multumita internetului si altor mijloace de comunicare, poti ramane linistit acolo unde te afli si sa avansezi intr-un sens spiritual, iar mai tarziu vei vedea unde te conduce asta.

Vino la congres si vezi ce poti face pentru tine insuti si cum poti strange conexiunea cu altii deoarece numai prin conexiunea dintre noi iti vei descoperi viitorul.

Intrebare: Forta superioara i-a creat pe africani cu o culoare inchisa pentru ca sa se adapteze la un climat incins?

Raspuns: Nu, depinde de cele patru faza ale Luminii Directe (Hochma, Bina, Zeir Anpin si Malchut), nu pentru ca au o culoare inchisa, americanii nativi au pielea rosie, asiaticii pielea galbena si europenii pielea alba. Totul este conditionat.

De fapt, este legat numai de radacina spirituala deoarece totul a coborat de sus in jos. Oamenii din Africa nu sunt negri pentru ca soarele straluceste mult mai puternic acolo, ci pentru ca este mostenita din radacina spirituala. Asta inseamna ca ca toate fenomenele inferioare izvorasc dintr-o cauza superioara.

Intrebare: Se poate salva Marea Moarta prin conectarea ei la Marea Mediteraneana si la Marea Rosie? Ar trebui sa o salvam?

Raspuns: Intr-adevar, este posibil. Personal, cred ca asta se poate lua in calcul daca se face in mod automat prin valve sau robinete. Apa marii trebuie adaugata in Marea Moarta deoarece apa care curge de la Kinneret nu este suficienta pentru a o umple.

Intrebare: O persoana poate influenta un fenomen natural extern precum oprirea miscarii soarelui, de exemplu, prin schimbarea atributelor interioare?

Raspuns: Asemenea lucruri sunt descrise in Tora, insa acestea sunt absolut nerealiste. Nimeni nu se angajeaza in asta. Nu te sfatuiesc sa te gandesti in directia asta.

Intrebare: Ar trebui sa incercam sa privim totul conform perceptie ca timpul, miscarea si spatiul nu exista in afara, ci doar ca sunt reflectate dintr-o persoana in afara?

Raspuns: Nu, nu te poti comporta in modul acesta tot timpul deoarece nu te afli la acest nivel de dobandire. Gradual, cu toate acestea, totul se va revela si va deveni similar inauntrul tau, iar tu vei privi toata realitatea linistit dintr-o parte.

Intrebare: Daca natura raspunde la actiunile negative ale unei persoane, asta inseamna ca chiar si actiunile unei singure persoane pot evoca probleme, disconfort si necazuri?

Raspuns: Desigur, pentru fiecare din noi.

Intrebare: Ce este un scop real? Toata lumea trebuie sa il gaseasca pentru ei insisi conform metodei Cabalei?

Raspuns: Da, clarificam scopul real pe de-a lungul vietii noastre si chiar pe durata a mai multor vieti de dezvoltare spirituala. In momentul in care vom ajunge la implinirea noastra completa, vom putea spune ca ne-am dobandit scopul, ca putem intelege si percepe “Acum, in sfarsit sunt la scopul creatiei”.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/14/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: