Blocajul Creatorului

Intrebare: Care est scopul revelarii raului intre prietenii din grup?

Raspuns: Raul domneste intre noi. Toate legaturile dintre noi sunt rele. Ne este revelat un sistem spart. “Spart” nu inseamna ca sistemul este spart in parti separate. Inseamna ca lucreaza in mod complet opus cu felul in care ar trebui. Cu alte cuvinte, sistemul in sine se indreapta spre forma sa potrivita.

In fond, daca raul nu devine revelat, cum vom sti opusul sa? De aceea noi nu vorbim despre criza globala, integrata, comuna si absoluta inainte ca raul sa fie in totalitate revelat in lumea noastra in secolul 21. Raul, care a fost revelat ici colo, nu pare atat de rau. Acum, acest intreg sistem este revelat in raul complet in diferitele sale forme, directii, si inetrconectari in tot ce exista opus binelui.

Referitor la aces lucru este scris: “Am creat inclinatia rea.” Pe masura ce revelam acest rau, noi vedem Cine l-a creat. “Am creat inclinatia rea” spune Creatorul, “Acum ma joc cu tine. Iti arat o forma sparta. Si tu trebuie sa vezi ca este sparta,  opusa formei bune, si Eu am facut acest lucru cu intentie dintr-o forma perfecta, asa cum era inainte. Creatorul a spus: “La inceput a fost bine. Am spart-o cu Lumina astfel incat tu sa faci o actiune opusa- sa transformi raul in bine folosind aceeasi Lumina.”

De ce primim toate aceste stari rele? Pentru ca transformand raul in bine, eu ajung la Creator, forta superioara a daruirii; devin intelept, senzitv, intelegator si incorporez toata realitatea in mine. Devin asemeni Creatorului. Fac munca lui, o preiau.

De aceea avem un sistem spart.

Din pregatira pentru lectie, Cngresul de Cabala din Toronto, 9/16/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: