Bogați și săraci

Întrebare: După ce ți-am citit cărțile, am realizat faptul că nu ești socialist și nu vrei să-i deposedezi pe cei bogați de posesiunile lor. De ce ar dori cei bogați să plătească taxe de școlarizare pentru 80% din populația lumii?

Răspuns: Desigur că un asemenea gest nu poate fi făcut, la început, în mod voluntar de cei bogați. Dar, la fel ca într-o revoluție, aceste lucruri sunt impuse de necesitate. O persoană nu poate deține un milliard, în timp ce alta nu are suficienți bani pentru a-și acoperi necesarul de hrană al familiei. Este un dezechilibru clar. Prin urmare, va trebui să echilibrăm aceste relații.

La început este necesar să ne organizăm relațiile într-o structură complet diferită – ce înseamnă „bani – marfă – bani”?

Drept rezultat, trebuie să fie adoptată o lege conform căreia fiecare om va primi suma de bani necesară pentru a trăi decent. Acest lucru va fi însoțit de angajamentul de a munci pentru comunitate în concordanță cu capacitatea individului și, în același timp, de a primi educație în scopul de a deveni un părinte responsabil.

Din emisiunea KabTV “Era post-coronavirus” 6/4/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: