Bucura-te ca raul se dezvaluie in tine

Intrebare: As dori sa stiu: Unde anume in interiorul meu se afla inclinatia spre rau? Este in inima sau in ego? Cum il pot gasi ca sa pot scapa de el?

Raspuns: Baal HaSulam scrie ca el s-a bucurat de fiecare data cand a descoperit o calitate noua si rea in interiorul sau, pentru ca ele nu sunt noi, ci sunt ascunse in om, si nu se stie cand toate relele care nu sunt inca dezvaluite ne vor fi revelate.

Intr-adevar, atunci cand raul este revelat este neplacut. Persoana incepe sa simta cum se macina pe interior pentru ca nu este de acord cu el si nici nu vrea. Aceasta atitudine de asemenea trebuie corectata.

Ca sa-ti spun adevarul, trebuie sa fim fericiti atunci cand raul este dezvaluit, dar nu ca si masochistii. Daca acest rau ajunge la masura necesara, atunci persoana va exploda si va produce o asa strigat interior, un asa sentiment apare in inima sa incat va avea o revelatie de Sus.

Atunci, in raport cu inima sa, el iese afara spre alti oameni si incepe sa simta lumea spirituala, care nu poate fi simtita pe interior, ci doar in dorinta altor persoane. Astfel incat acesta este un sentiment bun. Dupa asta, persoana va experimenta fiecare moment ca pe o mare aventura in care dorintele si intentiile sale incep sa ii deschida lumea.

Din lectura  “Kabalah L’Am” Hall  din 12/21/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed