Bucuria anticiparii unei urcari

Intrebare: Cum putem sa pastram starea de placere atunci cand simti ca Ego-ul pune presiune asupra ta ?

Răspuns:Orice  stare, atat  cele  stanga cat si cele de dreapta, se manifesta in tine sub influenta Luminii.

Daca aceste stari nu se manifesta  sub influenta Luminii, asa cum se intampla oamenilor obisnuiti, nu este nimic de facut. Daca este sub influenta Luminii,atunci vom fi in aceasta stare de placere, chiar daca te vei simit mai jos decat totul, vei simtii esecul etc. Cu toate acestea este o manifestare a raului, expresia egoului vostru care se ridica la nivelul urmatorsi care va da noi realizari.

Astfel ar trebui sa primim starile negative cu  aceeasi bucurie ca cele pozitive (in senzatii), adica aceste stari trebuie sa devina egale in noi.Cand sentimentele si caracteristicile negative apar in mine: necazuri, suparari, toate gradele de decadere, unele evaluari gresite, apare in mine imediat un sentimant al anticiparii: „ Acum incep sa ma ridic peste aceasta. Acesta va fi urmatorul nivel.”

Datorita acestui lucru, trebuie sa simt aceasta stare, dar nu pentru a „locui „  in ea. Trebuie sa o simt  putin, dar cu dorinta de a o implementa in directia corecta. Va exista o bucurie in mine cand voi simti acesta stare. Este asemanator cu un atlet ce crede in depasirea obstacolului iar acest lucru il conduce mai departe. Linia stang a- sentimentul rau,coborare, slabiciune – est  de multe ori cea mai eficienta.

Dintr-o lectie virtuale din 29.07.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: