Bucurie prin lacrimi

Întrebare: Este vreun semn care să mă ajute să văd dacă am reușit sau nu să îi trezesc pe prietenii din grup? Vor apărea mai veseli?

Răspuns: Numai copii pot fi bucuroși fără motiv, un adult nu poate. Se poate bucura numai atunci când și-a terminat sarcina: a obținut scopul adeziunii cu Creatorul.

Dacă citești Psalmii Regelui David, vei vedea că el nu se oprește din a vorbi cu Creatorul;fie plânge și îi cere Creatorului ajutor, fie îl binecuvântează. Sunt două stări opuse și o persoană trebuie să rămână în ambele. Pe de o parte, ea țipă și plânge, cerșind Creatorului; pe de alta, este fericită că are nevoia de a se întoarce către Creator, de a-i cere Lui și că Creatorul i-a dat această oportunitate.

Corpul său sau egoul suferă, dar sufletul se bucură știind că mulțumită acestor stări primește privilegiul să asceadă în spiritualitate și să se conecteze cu Creatorul. De aceea, cartea Psalmilor este cea mai sfântă carte, deoarece nu contează cum se simte Regele David, bine sau rău, el experimentează adeziunea cu Creatorul.

Dar cum poate fi adeziunea atunci când cineva se simte rău? Dacă sunt în adeziune, se presupune că mă bucur. De ce plânge el atunci? Plânge pentru că este trist din cauza dorințelor sale necorectate, în timp ce intenția sa este în adeziune cu Creatorul.

Este ceva pe care suntem încă incapabili să înțelegem sau să acționăm în consecință. Acționăm încă ca niște copii mici. Când ceva nu merge cum vrem, cădem în disperare sau, din contra, atunci când ne bucurăm de ceva uităm restul. Dar suntem incapabili să stăm în ambele stări în același timp, și este păcat.

Asta înseamnă că o persoană nu poate să se controleze ea însăși pentru că nu poate să conecteze corect evenimentele prin care trece. Pe de o parte, trebuie să sufere stări neplăcute, în timp ce pe de altă parte trebuie să simtă o conexiune cu Creatorul, Cel care îi trimite aceste confuzii și probleme.

Dar în grup, unde este o conexiune între prieteni, asta nu se poate întâmpla pentru prietenul cuiva este într-o stare de urcare, altul este în cădere, al treilea este adormit, etc. Astfel, o persoană percepe toate aceste stări simultan și este inclusă în toate.

Sunt aceia care sunt puternici și cei care sunt slabi, dar toată lumea, conform cu atributele personale, primește probleme, capacane și greutăți de Sus. Fiecare persoană trece prin ele; singura întrebare este cât de repede se succed aceste stări.

Ne este dată o oportunitate să le înlăturăm de 1000 de ori mai repede decât ceea ce ni se întâmplă nouă astăzi. Și asta înseamnă că putem obține spiritualitate nu în o mie de ani ci chiar în acest moment!

Din lecția zilnică de Cabala  12/3/10, Scrierile lui Rabash, Scrisoarea 24

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: