Bun venit la Mașină?

961.1Comentariu: Aţi spus că muncim mult, că nu avem nevoie de atâtea profesii și de atâtea ore de muncă. Și sunteţi absolut sigur de asta. Irina vă scrie: „Încă nu înțeleg, dar din ce să trăiesc? Prețurile cresc, într-o cursă cu creșterea prețurilor la benzină. Îl respect cu adevărat pe Michael Laitman, este frumos și instructiv să-i ascult prelegerile, dar toate acestea sunt utopie, nu se întâmplă în lumea reală. O persoană de la naștere este programată de societate să studieze și să lucreze. Cu paraziții, oamenii fără adăpost, inferiori, totul este clar cu asta, iar restul sunt bineveniți în mașină”.

Răspunsul meu: De ce să mergi la mașină? De ce avem nevoie de atâta muncă?! Ca să arunc mai târziu?! Vedeți ce se întâmplă în process, până la sfârșitul lanțului de producție. Cât de mult aruncăm? 60 până la 70% din tot ceea ce este produs, inclusiv alimente și așa mai departe. Ce facem?! Golim globul, scoatem totul din el.

Care e ideea?! Dacă ar fi totul rațional, aș fi de acord cu ea. Dar astăzi descoperim deja că ne petrecem jumătate din timp, energie și viață pentru a arunca mai târziu totul! Poluăm natura, aerul și orice altceva. Care e ideea? Este mai bine să stai și să nu faci nimic, ar fi cel mai util.

Întrebare: Deci, ce ar trebui să facă o persoană dacă nu are din ce trăi?

Răspuns: Nu plâng și nu am nici un sfat pentru o astfel de persoană.

Întrebare: Deci vorbiți despre oameni complet diferiți care reciclează și nu știu de ce acumulează?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Adică aici vorbim despre necesar. Și cum poate o persoană să determine: „Aceasta este ceea ce am nevoie, iar mai mult este de prisos”?

Răspuns: O persoană obișnuită nu poate face nimic în acest sens. Ea lucrează, primește aproape salariul minim și nu poate face nimic în acest sens.

Întrebare: Cereţi acestei persoane să renunțe la serviciu?

Răspuns: Nu. Îl sfătuiesc să voteze pur și simplu la alegerile unde poate să influențeze, să influențeze și înainte de asta, să-i convingă pe ceilalți cum ar trebui organizată o viață normală, echilibrată, astfel încât toată lumea să lucreze, să primească și să poată exista — nici mai mult și nici mai puțin, după cum se spune.

Întrebare: Ce înseamnă asta, nici mai mult, nici mai puțin? Ce vreţi sa spuneţi cu asta?

Răspuns: Ca toată lumea să aibă suficient pentru ceea ce este necesar, suficient, dar nu mai mult decât atât.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/4/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: