Bunăstarea lumii este un imperativ al timpului nostru

Întrebare: Astăzi este destul de clar faptul că o persoană depinde și este robită de mediul său. Dar cum putem deduce din acest fapt că trebuie să acționăm pentru bunăstarea societății?

Răspuns: Dacă o persoana nu servește lumea, lumea nu-i va oferi ceea ce are nevoie. Astăzi ceea ce am nevoie, de fapt depinde de întreaga lume. Nu voi avea nimic dacă lumea nu-mi dă, cu alte cuvinte, dacă toată lumea nu este conectată reciproc. Acest lucru înseamnă că este nevoie să mă îngrijorez că întreaga lume va fi conectată și va coopera în armonie. Numai atunci va fi în măsură să-mi ofere ceea ce am nevoie.

Undeva în lume, oamenii forează după fier, într-un alt loc după cupru, într-un altul pentru petrol, iar într-un alt loc pentru gaz. Fabricile furnizează bunuri și vasele le transportă; oamenii de stiință dezvolta noi tehnologii și, eventual, produsul final ajunge la mine. În trecut, nu am fost cu adevărat preocupați de acest lucru. A fost destul ego „local” al proprietarului fabricii sau al proprietarului de petrol, dar astăzi nu mai merge așa. În curând vom fi surprinși să vedem cum mecanismele de producție majore nu funcționează. De ce? Nu vrea proprietarul de petrol să facă un profit? Cu toate acestea, afacerea sa va eșua, deoarece nu-i dăm putere, nu ne facem griji pentru el.

E timpul să ne facem griji cu privire la bunăstarea întregii lumi. Sistemul operează integral acum și are nevoie de deficitul tuturor, în scopul de a funcționa. „Dar pot să știu și să-mi amintesc tot ce se întâmplă în lume? Ai putea înnebuni, nici măcar un computer nu poate face asta! ”

Adevărat, prin urmare, singura opțiune este conectarea inimilor și dorințele, nu a gândurilor. Începe să operezi la nivelul dorințelor și vei vedea brusc cum gândurile „se îmbracă” cu precizie pe trezirea inimii, pe dorință, și sunt capabile să se îngrijoreze pentru toată lumea. Apoi, vei vedea și cunoaște de ce un mare potențial din creierul tău este încă inactiv.

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala, 11/09/12 „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: