Bunele intenții ale Luminii

294.4Nu vă lăsați induși în eroare de gândul că restricția luminii din punctul de mijloc a provocat modificări în Ein Sof. Nu există nicio schimbare și absență în spiritualitate și cu atât mai mult într-un loc atât de sublim (Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sefirot, partea 1, „Restricție și linie”, Capitolul 2).

Întrebare: Ce înseamnă „nu există absență în spiritualitate”? Despre ce vorbeste acest principiu?

Răspuns: Nicio formă ulterioară de reacție la primirea luminii de la Creator nu afectează formele anterioare. Lumina vine de la Creator și umple creația într-o formă complet liberă. Creația reacționează la ea și se schimbă în funcție de diferența dintre calitățile sale și calitățile luminii, adică Creatorul.

Lumina în sine este întotdeauna într-o stare de odihnă absolută, deoarece nu își schimbă calitățile și intențiile atunci când efectuează orice acțiune. Mai mult, aceste acțiuni pot fi foarte diferite, dar lumina nu se schimbă pe sine.

Calitatea sa este împlinirea absolută, saturația și încântarea creației. Prin urmare, poate efectua diverse acțiuni, dar intenția sa este întotdeauna aceeași: doar să umple ființele create cu tot ce este mai bun.

Odihna absolută înseamnă că intenția luminii de a aduce creația la scopul ei nu se schimbă.

Avem și asta în viața noastră. De exemplu, părinții își pot certa adesea copiii sau îi pot mângâia. Dar totuși și în oricare dintre comportamentele lor față de copii, ei sunt ghidați doar de bune intenții.

KabTV “Studiul celor ZeceSefirot (TES)” 10/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed