Ca celulele din corp

Întrebare: Un Cabalist nu poate lucra cu un număr foarte mare de oameni simultan. În primul rând, trebuie să existe o celulă mică. Putem spune că zece oameni sunt o astfel de mini-societate, unde toată lumea își va verifica constant atitudinea față de ceilalți?

Răspuns: Acest mediu nu numai că susține o persoană la nivel pământesc în conexiune bună cu ceilalți, ci și, unindu-se cu ei, începe să simtă o dorință comună, obiective comune, un sistem comun de interconectare corectă între zece prieteni, astfel încât la sfârșit, ei formează un sistem numit, lumea superioară sau Partzuf sau suflet. Iar forța interioară din acest sistem este Creatorul.

Întrebare: Reiese că acești zece oameni sunt ca o celulă din corp, care începe să coopereze cu alte celule și să formeze organe?

Răspuns: Corect. Fiecare zece pe care încercăm să-l creăm din oamenii noștri cu gânduri similare se vor conecta cu alte grupuri de zece pentru a forma împreună un organism numit „sufletul comun” sau Adam

Întrebare: Prin urmare, o persoană care începe să lucreze într-un mini-grup, depășește egoismul său datorită muncii constante în grupul de zece și poate deja să se conecteze cu alți oameni, cu toată umanitatea. Cum se întâmplă acest lucru?

Răspuns: Așa cum celulele din organism se conectează în ciuda faptului că fiecare celulă aparține unei anumite părți a corpului, un organ specific, prin toate celelalte celule, se conectează la oricare alta. Și acesta este sistemul general Adam (Om).

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” de la KabTV, 09.12.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed