Ca nucile într-un sac

Întrebare: În ce mod putem să ne ajutăm pentru a împinge mașina noastră comună înainte și spre progres?

Răspuns: Tot ceea ce este spus într-o lecție trebuie să fie interior, în inima unei persoane, pentru ca ea să înceapă să o trăiască. Tot ceea ce este acoperit de noi trebuie să se deplaseze în Kelim, emoțiile sale, în scopul de a formata și organiza dorințele sale interioare, astfel încât să se simtă în fenomenele despre care ea a auzit vorbindu-se.

Desigur, fiecare este familiarizat cu textul pe care l-am citit deja de numeroase ori înainte. Dar, realizarea celei mai simple acțiunii spirituale este posibilă doar dacă ne vom gândi la conexiunea Kelim-urilor noastre sparte. Este necesar să ne imaginăm imaginea precisă și clară: învelișul egoist în care scânteia spirituală este acoperită nu ne permite să ne conectăm cu ceilalți.

Chiar dacă noi trebuie să încercăm de mai multe ori să ne conectăm între noi cu intenția corectă, nu suntem, cu adevărat, pregătiți pentru asta. Și, de acolo, un adevărat strigăt spre Creator va exploda în fiecare dintre noi pentru a ne permite și pentru a ne ajuta să ne conectăm.

Fiecare este în balonul sau capsula egoistă în care scânteia de dăruire este reținută captivă. Și, noi cerem Creatorului să ne ajute să ne conectăm, chiar dacă fiecare este învelit într-o coajă egoistă, rigidă și externă, ca nucile într-un sac, așa cum descrie Baal HaSulam. Și, în ciuda acestui lucru, nucile cu care putem să ne conectăm sunt în sac.

De aici, trebuie să descoperim adevărata noastră stare și nu să ne ascundem sau să fugim de asta. Asta pentru că este foarte neplăcut să simțim adevărata noastră esență egoistă care, brusc, se descoperă după ani de efort pentru a atinge dăruirea. Și astfel, rugăciunea se naște în noi.

Doar rugăciunea corectă va ajuta atunci când simțim că nu suntem pregătiți să ne conectăm. Este astfel, pentru că ne așteptăm să descoperim Creatorul cu intenția corectă, dorim să-I dăruim și nu pentru noi înșine. Pentru asta, este necesar ca o revoluție radicală să se producă, o revoluție interioară în Kelim-urile noastre, care depind de marele nostru grup mondial.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 29.10.2014, Shamati 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed