Ca si cainele in lesa

Intrebare: Lucram cu egoismul la nivel uman. Dar cum ne putem referi la  dorinta la nivelele vegetativ si animat ?

Raspus: Conform principiului necesitatii vitale. Ia doar atat cat ai nevoie. Orice altceva doar te deranjeaza. Este scris « Cu cat mai multe proprietati ai, cu atat mai multe griji ai ». Daca te gandesti la nivelul uman, atunci in restul nivelelor tu ai doar energia necesara necesitatilor vitale.

De exemplu, unii oameni au caine acasa. Cainele latra tare dimineata, cerand sa fie scos la plimbare. Atunci cei doi merg impreuna ; stapanul si cainele in lesa. Eu merg cu « cainele » meu interior, in timp ce cainele sau este afara.

Intr-adevar, acest “animal” are nevoie sa ai grija de el. Il hranesc, il plimb, il spal, il pun sa doarma, si fac tot ce este necesar ca sa ma lase sa lucrez spiritual.

Aceasta atitudine sanatoasa face viata mai usoara. Tu trebuie sa pui materialul tau existent intr-o legatura simpla, « mecanica », supunandu-l  nevoilor sistemului asemeni rotilor dintate in mecanismul unui ceas. Trebuie sa ma inteleg cu fiecare si sa mentin o anumita balanta materiala in familie, la servici si asa mai departe, in timp ce dedic o mare cantitate de energie lucrurilor care conteaza cel mai mult.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 1/10/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: