Cabala – Adâncirea în natură

219.01Întrebare: Punctele de vedere ale Cabalei sunt apropiate de budism și, în multe privințe, de yoga, catolicism și alchimia europeană, aparent, conform metodelor de realizare a unui viitor mai luminos. Dar, din câte am înțeles, cel mai strălucit viitor poate fi realizat numai prin unitate în Cabala. De ce este asta? Dacă alte școli oferă acest lucru, de ce nu contează

Răspuns: Cabaliștii nu resping pe nimeni. Dar, aparent, există mai multe modalități de a uni omenirea. Astăzi înțelegem că fără unitate pur și simplu vom pieri, ne vom distruge reciproc. Din tot ce ni se întâmplă, vedem că aceasta este singura cale spre mântuire. Nici dezvoltarea tehnologiei și nimic altceva nu ne vor ajuta. Trebuie să dezvoltăm o persoană pentru comunicare, pentru o mai bună legătură cu ceilalți.

Cabala explică cum să faci acest lucru. Se bazează pe o forță bună ascunsă în natură care ne poate uni. Omul nu are această putere. Indiferent de câte meditații am face sau cum am folosi diverse metode cu tot felul de exerciții, acest lucru nu ne va ajuta, deoarece egoismul ne pătrunde literalmente de sus în jos.

Metodologia cabalistică este construită pe unirea umanității cu ajutorul unei forțe bune care există în natură, dar care ne este ascunsă. Prin urmare, Cabala este numită știință secretă, deoarece dezvăluie această putere și apoi, folosind-o, ne putem uni. Acesta este ceea ce face Cabala diferită de alte învățături.

Dar aceasta nu este meditație, nu este un exercițiu fizic. Acest lucru este cu adevărat adânc în natură. Dar este diferit. Trebuie doar să înțelegeți ce este.

În principiu, Cabala nu neagă nimic, de fapt, nici toate celelalte metode. Nici ei nu se dezmint reciproc, dar fiecare are o abordare diferită.

În umanitate există diferite grupuri de oameni cu înclinații și pregătiri psihologice diferite față de natură. Deci, este nevoie de o abordare diferită.

Apropo, în Cabala se spune că există multe modalități de a atinge unitatea.

Dar faptul că unirea dintre toți este scopul și modul cu adevărat corect de existență nu poate fi negat astăzi. O persoană ar trebui să verifice singură dacă metoda Cabalei i se potrivește. Și dacă nu, atunci poate alege altceva.

Dar, în același timp, trebuie să vă străduiți să uniți oamenii. Cred că aceasta este sarcina și responsabilitatea tuturor.

Din emisiunea de pe KabTV „Întrebați un cabalist” 20.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed