Cabala: beneficiu sau prejudiciu?

Întrebare:  Multă vreme a existat interdicția de a divulga înțelepciunea Cabalei în lume. Baal HaSulam a scris că prima interdicție este inutilă, a doua este imposibilă, iar a treia este secretul Creatorului.

Ce înseamnă că nu era util?

Răspuns:  A fost nevoie, de exemplu, de crearea unei bombe nucleare? Cu toate acestea, după cum puteți vedea, a fost revelat lumii. Deși, pe de o parte, Einstein nu a vrut, el a dat totuși formula, deoarece a devenit clar că oamenii de știință din Germania lui Hitler lucrau cu succes la această problemă. Apoi, formula a fost furată și de aici a început dezvoltarea industriei nucleare din Vest și Est.

Întrebare:  Aceasta înseamnă că nu va aduce niciun beneficiu evident, Cabala?

Răspuns:  Cabala nu va aduce niciun beneficiu evident dacă este pusă pe mâinile unei persoane, precum o bombă nucleară pentru un om Neanderthal.

Dacă o persoană nu este încă pregătită pentru acest lucru, dacă cineva nu are o tânjire clară de a înțelege sensul vieţii, adică nu este încă dezamăgit complet de această existență, atunci dezvăluirea Cabalei va începe să împingă persoana către misticism, pentru oportunitatea de a câștiga bani din ea, etc. Adică, nu trebuie dezvăluită Cabala celui care dorește să primească un fel de privilegiu, un anumit beneficiu în această lume

Dar dacă o persoană înțelege deja că nu are nevoie deloc de această lume, nu este atrasă de bogăție, cunoaștere, putere sau onoare,  de nimic de acest fel și că nu vrea decât lumea superioară, doar legătura cu Creatorul, atunci Cabala ar trebui să-i fie dezvăluită.

Prin urmare, este necesar să fii foarte atent. Cu toate acestea, în timpul nostru această interdicție a fost deja ridicată, deoarece oamenii, în principiu, sunt atât de dezamăgiți în această lume și se află într-o depresie generală, încât chiar dacă ar fi vrut să folosească Cabala într-un  alt fel, sub formă de magie și alte lucruri, nimeni nu l-ar lua în serios.

Întrebare:  Există un anumit stadiu în dezvoltarea umanității când revelarea Creatorului poate dăuna unei persoane?

Răspuns:  Da. Când o persoană are încă o dorință de această lume și în același timp devine familiarizată cu metoda de a ajunge la Creator, atunci el sau ea începe să se gândească: „Cum pot atinge Creatorul pentru a profita în această lume?” Atunci greșește și asta nu -i va aduce niciodată vreun beneficiu. Iar asta se datorează faptului că revelarea Creatorului nu poate fi decât pentru a se ridica din această lume în lumea superioară prin atingerea noastră. Corpul va rămâne, dar spiritul de realizare va începe să se desprindă, către lumea următoare.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/8/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed