Cabala, cea mai realistă știință

Întrebare: De ce numiți înțelepciunea Cabaa o știință și nu o doctrina?

Răspuns: Cabaliștii și oamenii care au încercat să îi înțeleagă spun că înțelepciunea Cabala este o știință. Înțelepciunea Cabala îndeplinește toate criteriile conform cărora definim știința și nu doctrina.

Doctrina nu se bazează pe fapte. Este o sinteză de idei și presupuneri pe care o persoană le dobândește prin experiență, dar în orice caz nu sunt fapte; nu este o documentare clară și concisă conform regulii: „un judecător are doar ceea ce poate vedea cu ochii lui”, a observațiilor și măsurilor lumii noastre până în măsură în care îi este revelat ceva.

Un Cabalist este o persoană care și-a dezvoltat simțuri în plus prin care explorează natura mai profund decât alții. El explorează nivelul naturii unde se află forțele conducătoare, planul și datele conducerii lumii noastre și este o realitate pentru el. El o dobândește într-o manieră absolut exactă, o înregistrează și o construiește. Lumea în care se află nu este mai puțin reală pentru el decât lumea noastră și astfel consideră studiile sale despre lumea superioară că fiind cercetare științifică și pe el un cercetător.

În plus, Cabaliștii susțin că înțelepciunea Cabala îndeplinește toate cerințele și definițiile unei științe, mai mult decât toate celelalte științe, pentru că explorează natură în formă sa reală – nu sub formă îngustă pe care o primim din confuzia influențelor, reflecțiilor, refracțiilor înțelegerii și sentimentelor noastre, și în afară impactului nostru asupra mediului înconjurător.

Acum, noi percepem lumea doar prin cele cinci simțuri sau prin instrumente care le măresc puțin marjă de percepție, în timp ce Cabaliștii percep natura în forma sa absolută pentru că ei dezvoltă abilitatea de a se ridica deasupra egoismului, care distorsionează abilitatea de a înțelege natura prin sentimentele noastre egoiste și prin minte; ei devin adevărați cercetători, omeni de știință care depășesc cercetătorii lumii noastre.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 16.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: