Cabala este metoda revelării Creatorului

Întrebare: Cine a numit „Cabala” înţelepciunea pe care o studiem? Acest nume se referă la timpul în care a fost scrisă Cartea Zohar?

Răspuns: Cuvântul „Cabala” a apărut pentru prima dată în cartea lui Abraham. Înseamnă „recepţie”, deoarece cea mai importantă calitate a materiei create este recepţia. Aşadar, înţelepciunea Cabala înseamnă o calitate specială a primirii revelării Creatorului.

Întrebare: Asta înseamnă că termenii precum „ştiinţa Cabala” sau „înţelepciunea Cabala” au fost deja cunoscuţi în timpul Primului Templu?

Răspuns: Cu mult înainte de asta, acum 1500 de ani înainte de construirea Primului Templu. Şi ce a fost înainte de asta, nu pot să spun.

În plus, s-au pierdut multe cărţi de la Adam şi Abraham. Noi pur şi simplu nu avem nevoie de ele, aşa că ele au dispărut gradual. Nu ştim ce cărţi au fost scrise de Abraham, Isac şi Iacob, cu excepţia Cărţii Creaţiei (Sefer Yetzirah) a lui Abraham. Rambam menţionează că Abraham a scris multe cărţi; totuşi, noi nu ştim unde se află.

Întrebare: Cabala este o carte sau o metodă?

Răspuns: Cabala este metoda revelaţiei Creatorului. Tora (de la cuvântul „Ohr – Lumina”) este cunoaşterea Luminii Superioare. Iar rezultatul: Mishnah, Talmud şi alte scrieri sfinte sunt o adugare la ea, comentarii şi aşa mai departe. Cartea Zohar este de asemenea un comentariu la Tora.

Toate împreună sunt numite Tora, adică instrucţiunile revelării Luminii Superioare.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 6/4/17

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed