Cabala este un instrument pentru atingerea fericirii

Metoda Cabalei a ajuns la noi din trecutul îndepărtat, din Babilonul Antic, când eram cu toții acolo în aceeași situație ca și astăzi. Dar criza lor globală a fost mică pentru că erau doar câteva mii de oameni pe Pământ. Au descoperit o conexiune dar, în același timp, o ură reciprocă între ei. Și nici ei nu știau ce să facă. Atunci a apărut Cabala.

Întrebare: De ce nu s-a putut corecta asta atunci?

Răspuns: Pentru că egoismul lor nu era suficient de dezvoltat. În plus, aveau unde să se mute pentru a se îndepărta unul de celălalt și, asemenea insectelor, s-au împrăștiat pe tot pământul. Astăzi nu mai există loc unde să se mute.

Comentariu: Dar astăzi, sunt mulți care încearcă și ei să găsească o cale de ieșire și spun că vom zbura pe o altă planetă, pe Marte, sau altundeva pentru a nu ne uni unul cu celălalt.

Răspunsul meu: Nu va aduce nimic. Trebuie să ne stabilim aici. Celelalte planete nu sunt pentru noi. Este o fantezie să spui: „Merii vor înflori pe Marte” și, deși acest lucru este bun, nimeni nu are nevoie de el. Dacă vrea Dumnezeu, ei vor înflori încă pe Pământ.

Întrebare: De ce Cabala vorbește doar despre scopul creației și despre programul creației?

Răspuns: Despre ce altceva poate vorbi cineva? Doar despre ziua următoare și despre ce ar trebui să realizeze. Pur și simplu dă-i instrumentul pentru a obține fericirea. Aici este starea ta, aici este instrumentul tău și aici este scopul tău. Uite ce frumos este! Daţi-i drumul!

Întrebare: Dar de ce nicio altă metodă nu îl duce pe om la un nivel superior?

Răspuns: Cabala ne conectează cu forța superioară care ne-a creat, ne guvernează și ne poate corecta și trage spre sine. Alte metode nu au această putere.

În plus, Cabala este o știință. Nu are nimic de-a face cu credințele, religia sau orice altceva. Pur și simplu oferă cuiva oportunitatea, puterea și cunoștințele de a se ridica la nivelul Creatorului. Este real.

Știința Cabalei descrie în termeni fizici și matematici și acțiuni progresive modul în care omul trebuie să se schimbe în mod constant. Îi conferă o legătură cu izvorul vieții de unde coboară până la noi lumina superioară care ne guvernează și pe care trebuie să o atragem mai puternic către noi pentru a ne corecta. Ne revitalizează, ne oferă un scop pentru existență și așteaptă să începem să o aplicăm pentru corectare.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: