Cabala, o învăţătură ocultă

Întrebare: Repinge Cabala Lurianică ştiinţele oculte, ermetice? Poate cineva orientat materialist să ia în considerare ştiinţele ermetice ca fiind reale? Ele există de fapt, sau nu?

Răspuns: Toate ştiinţele ermetice nu sunt reale, ele nu au nicio bază în vreun fel pentru ele, ele sunt doar o plăsmuire a imaginaţiei cuiva, o fantezie. Doctoratul în filosofie (subiectul tezei mele a fost „Filosofia, Religia şi Cabala”) îmi dă dreptul să declar cu certitudine despre Cabala că este pură stiinţă.

Deoarece filosofia şi orice alte încercări ale noastre de a înţelege realitatea sunt bazate nu pe cercetări ci doar pe raţiune, care este realmente bazată pe ceea ce nu este cunoscut, ca regulă, ele se bazează pe egoismul nostru, dar noi nu realizăm asta.

Ca rezultat, filosofia a murit cu mulţi ani în urmă. Toate aşa numitele învăţături spirituale treptat dispar, fiindcă oamenii se ridică peste ele şi văd că ele nu sunt valide. Nu există nicio verificare sau fundamentare privind seriozitatea multiplelor tehnici spirituale. Ele sunt bazate exclusiv pe senzaţiile noastre dar, după cum ştim, sentimentele pot fi foarte diverse, de aceea acum sunt cam 2800 de religii şi sisteme de credinţă şi le vedem treptat dispărând.

Cabala nu este nici pentru, nici împotriva lor. Ea stă deasupra lor, explorează natura, aşa cum face fizica sau orice altă ştiinţă obişnuită. Principiul major al Cabalei este investigarea naturii, devenirea noastră asemănători cu ea şi să învingem. Cabala este o ştiinţă foarte concretă, ea nu vorbeşte despre suflet în sensul în care vorbesc religiile. Suflet în Cabala semnifică o obţinere extrem de serioasă şi de profundă şi de înţelegere a lumii în care trăim. Scopul acestui tip de realizare stă pe linia de plutire şi ne protejează de o imensă furtună care se apropie ca răspuns la ignoranţa şi refuzul nostru de a respecta legile naturii.

Lecţia 1 de la Convenţia din Georgia 5/11/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: