Cabala și Big Bang

Întrebare: Am aflat recent despre știința Cabalei și mi se pare că nu răspunde la întrebarea începutului creației. Menționezi adesea teoria Big Bang-ului, susținând astfel învățăturile oamenilor de știință materialisti lipsiți de Dumnezeu.

Și Cabala spune că Dumnezeu există. Pe baza acestei logici, se pare că o aeronavă poate fi produsă prin aruncarea în aer a unei fabrici de avioane?

Răspuns: Ești puțin confuz. În primul rând, Big Bang-ul care a avut loc la începutul creației și care este descris în înțelepciunea Cabala nu este ceva care de fapt a existat și a explodat ulterior iar apoi a încetat să mai existe. Este pătrunderea energiei superioare în cel mai scăzut nivel, nivelul lumii noastre și începutul răspândirii sale.

Înainte de asta, nu exista timp, mișcare sau spațiu. O scânteie microscopică a luminii superioare care s-a materializat în lumea noastră a generat un spațiu în care universul nostru și tot ce este în el există pornind de la hidrogen, heliu și toate celelalte elemente.

În al doilea rând, înțelepciunea Cabala ne spune cum această energie a coborât prin cele cinci lumi superioare, de la lumea Ein Sof până la ultima lume spirituală numită lumea Asiya, iar apoi a trecut acea barieră dintre lumea spirituală și lumea noastră și a dat naștere la tot ceea ce este în ea. Toate acestea sunt studiate în știința Cabalei.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 11/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed