Cabala și credințele, partea 6

Sacrificiul – Apropierea de Creator

Întrebare: În toate credințele este practicat conceptul convingerii puterilor superioare cu sacrificiul. Cum este în Cabala?

Răspuns: Cabala are de asemenea un concept numit „sacrificiu”.

Însă, aici se înțelege că persoana își sacrifică egoismul, nu vrea să îl folosească și nu vrea ca egoismul său s-o conducă. Vrea să renunțe la el, să-l schimbe pentru altruism și dăruire.

„Sacrificiu” în ebraică este „Kurban”, care vine de la cuvântul „Karov” (a te apropia). Persoana vrea să-și corecteze egoismul și pe baza acestui lucru să se apropie de Creator. Acesta este sacrificiul.

Întrebare: Adică tot ceea ce este scris în Tora despre donațiile pentru Templu semnifică exact asta?

Răspuns: Doar asta. Donațiile sunt practic ceea ce au făcut în Templu, deoarece Templul este un loc al contactului dintre o persoană și Creator.

Întrebare: Oamenii veneau acolo pentru a se uni între ei?

Răspuns: Vii la Templu fizic, dar nu înseamnă nimic. Un om apare într-un loc în interiorul inimii sale, unde el a putut să-și sacrifice egoismul – să-l „măcelărească”, să-l sacrifice pentru a se apropia de Creator, cu un sentiment al altruismului absolut, al iubirii, dăruirii și conexiunii.

Întrebare: Deci asta nu are nimic de aface cu faptul că animalele erau sacrificate în Templu?

Răspuns: Nu. Acestea toate sunt alegorice, ca rădăcină și ramură, cauză și efect, nimic mai mult. Așa că poți să omori câte animale vrei în el, nu este nicio diferență.

Întrebare: Deci marele preot și-a sacrificat egoismul pentru a se apropia de alți oameni?

Răspuns: El a fost cea mai corectată persoană dintre oameni.

Întrebare: Odată cu munca interioară el a luat un miel, l-a tăiat și ei l-au mâncat?

Răspuns: Da. Ei au făcut toate acțiunile în același timp, începând de la acțiunile cele mai înalte, spirituale, la cele mai joase, materiale – împreună și în aceeași intenție.

De pe KabTV „Bazele Cabalei” 2/1718

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed