Cabala și credințele, partea a 11-a

Scopul creației este de a deveni asemenea Creatorului

Întrebare:  Cabala spune că o persoană ar trebui să devină asemenea Creatorului, nu în unele acțiuni externe, ca în alte credințe, ci în intenție. Care este diferența?

Răspuns:  Dacă vreau să fiu ca și Creatorul, în acțiune, atunci este foarte simplu. Aruncă o privire asupra lumii noastre. Numai acțiunile Creatorului sunt manifestate în ea. „Nu există Nimic altceva decât El.” Îți place această lume ?! Fiecare poate fi similar cu Creatorul în funcție de acțiunile pe care le vedem în lumea noastră.

Dar nu aceasta se înțelege în Cabala. A fi ca și Creatorul înseamnă să realizăm ceea ce înțelegem în cadrul acestui sistem: iubire completă, dăruire completă, interconectare completă. Pentru ca noi să obținem acest lucru, Creatorul ne oferă o imagine a unei lumi ruinate, sfâșiate, astfel încât, din ea, să ajungem la lumea perfectă opusă.

Observație:  Cabaliștii spun că, dacă nu ar fi scopul creaţiei, să devină asemenea Creatorului, nu ar fi nevoie să facem fapte bune în lumea noastră și, în general, să ne raportăm la ceilalți.

Comentariul meu:  Desigur. Cu toții suntem egoiști absoluți și cu fiecare generație egoismul crește în noi din ce în ce mai mult. În cele din urmă, acest lucru ar trebui să ne conducă la o stare de dăruire și iubire reciprocă. Fuziunea cu Creatorul este cu adevărat scopul creației.

Întrebare:  Creatorul ne dezvăluie natura egoistă? El a creat-o și fără El nu putem corecta deloc egoismul?

Răspuns:  În niciun caz. Suntem complet dependenți de El.

Întrebare:  De ce a făcut El, asta?

Răspuns: Pentru ca noi să depindem de El. Într-adevăr, această dependență ne conduce către perfecțiune, asemănarea cu El.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”,12/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed