Cabala și economia de consum, partea 5

Întrebare: Întreaga economie, în principiu, este construită pe consum. Dacă oamenii nu mai consumă, cum va supraviețui economia?

Răspuns: Nu avem nevoie de o astfel de economie. Secătuim Pământul, îl poluăm, ne epuizăm toate resursele, angajăm oamenii în afaceri complet inutile. Trebuie să îi eliberăm pe oameni de orice, cu excepția lucrurilor esențiale.

Comentariu: Dar trăim mult mai bine decât înainte.

Răspunsul meu: Dacă am 20 de costume atârnate în dulap, cum este mai bine pentru mine? Oferă-mi ceea ce este cu adevărat necesar astăzi: să fiu sănătos, să-mi simt copiii că sunt crescuți corect, că eu și soția mea nu avem probleme, că nu muncesc degeaba, doar ca să fac ceva și apoi să arunc repede la gunoi. Adevărul este că suntem capabili să ne organizăm o viață rezonabilă cu instrumentele pe care le avem, dar nu o putem face din cauza naturii noastre egoiste. Prin urmare, trebuie să o echilibrăm, să o punem în ordine. Și apoi, cu capacitățile noastre actuale, vom putea să o facem cu adevărat confortabilă.

Întrebare: Deci ești în favoarea unui consum rezonabil? Vorbește Cabala despre asta?

Răspuns: Cum va fi rezonabil? De cât are nevoie o persoană ca să simtă că nu mai are nevoie de nimic? Depinde de educația primită. Dar, în orice caz, o persoană nu ar trebui să sufere. Nu trebuie să mănânce iarbă.

Comentariu: Astăzi am fost educați să consumăm în așa fel încât, dacă nu-mi schimb telefonul mobil în fiecare an, mă simt prost. Trebuie să-l schimb.

Răspunsul meu: Ai fost crescut să consumi în acest fel, deoarece capitaliștii au nevoie de asta. De ce trebuie să-ți schimbi telefonul mobil? Ca să stai de vorbă cu aceiași oameni superficiali? De exemplu, eu folosesc telefonul mobil de 6-7 ani. Am nevoie să sun, sun de 2-3 ori pe zi și este suficient. Nu am nevoie de nimic altceva. Pentru ce? Tot ce am nevoie în lume se află în calculator.

Mi se pare că acesta este doar un tribut adus modei și nimic mai mult.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 1/3/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed