Cabala și ispitele lumii noastre

543.02Întrebare: Nu vă este teamă că brusc pășiţi undeva deoparte?

Răspuns: Ce fel de frică poate exista? Frica de ce? Acel ceva mă va atrage undeva? Ce ma poate atrage?! Dă-mi orice oameni, chiar și pe cei mai deștepți, sau dă-mi orice altă metodă din lume. Si apoi, ce? M-ar atrage asta? Mă va păcăli vreo religie sau misticism?! Ce mă poate ispiti în lumea asta?

Comentariu: Dar aţi spus cândva că ispitele ne așteaptă la fiecare pas.

Răspunsul meu: Adevărat, dar nu trebuie să mergeți nicăieri pentru asta, vi se vor da în orice condiție.

Comentariu: Mă refer la pericolul de a rătăci, dacă brusc ai niște nevoi care îți distrag atenția.

Răspunsul meu: Care dintre ele? Urmăriți un film, mergeți la operă, faceți o plimbare în natură, vedeți un oraș frumos? Am văzut totul, am fost peste tot.

Vizitez multe locuri, mă bucur de ele, le admir și înțeleg că aceasta este o creație a mâinilor omului, înțeleg cum a fost făcută și cu ce perseverență și minuțiozitate au lucrat oamenii la ea. În același timp, înțeleg în ce și-a investit o persoană munca? Cui s-a închinat? Cine are nevoie de lucrările lui frumoase? Arhitectura, cultura, arta. Pentru cine? Pentru ce?

Acest lucru nu mă surprinde pentru că toate acestea sunt la un nivel mic al lumii noastre, o încercare zadarnică a unei persoane de a se perpetua și de a se exprima cumva, aș spune, într-o formă destul de moartă.

Câtă muncă trebuie să investești la nivelul mineral al dezvoltării tale pentru a te ridica apoi puțin la un alt nivel!

Astăzi ridicăm și monumente diferitelor persoane. În principiu, aceasta este cea mai veche închinare a presupusei nemuriri a omului.

Aceasta este închinarea la idoli pentru că nu putem fi conectați cu spiritul omului. Înțeleg dorința de a mulțumi, dorința de a înălța, dorința de a păstra în memorie. Dar în ce?! Omenirea nu are nimic altceva.

Sper că timpul nostru ne va schimba puțin.

KabTV “Am primit un apel. Cum să te protejezi?” 6/25/13

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed