Cabala și modelul familiei

504Întrebare: Dacă ne uităm la istoria dezvoltării umanității, putem distinge două modele principale de familie: cel oriental, în care predomină bărbatul, și cel occidental, în care bărbatul și-a pierdut oarecum rolul și, în principiu, femeia este cea care conduce. Care model este cel mai corect din punctul de vedere al Cabalei?

Răspuns: Niciunul dintre ele. Într-adevăr, există două modele, iar modelul cabalistic se află la mijloc între ele. Această diviziune este, de asemenea, tipică pentru compilarea calendarelor: modelul occidental este un calendar solar, cel oriental este un calendar lunar, iar calendarul evreiesc este unul de mijloc, bazat pe corelația dintre soare și lună.

Același lucru este valabil nu numai pentru datele calendaristice, ci și pentru forțe, viziuni ale lumii, abordări ale vieții, științei, artei, pentru toate tipurile de urmărire penală și măsuri preventive în societate și așa mai departe. Totul se bazează pe linia de mijloc.

Adică, nu există bine și rău. Există calități opuse care trebuie să fie asamblate împreună, combinate corect, iar în urma conexiunii lor, vom dobândi perfecțiunea. Numai în acest fel vom putea folosi corect toate forțele din natură, fără a nega nici partea feminină, nici partea masculină. Trebuie doar să găsim un echilibru de aur între ele.

„Close-Up. Gemeni siamezi” de la KabTV 11/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed