Cabalistul este o persoană care trăiește în două lumi

Întrebare: Ce înseamnă faptul că trăiesc în două lumi Cabaliștii, în această lume și în lumea spirituală?

Răspuns: Un Cabalist este o persoană foarte interesantă. După standardele noastre, nu poate fi numit sfânt. El este o persoană normală cu cinci simțuri normale (văzul, auzul, mirosul, gustul și simțul).

Cabalistul trăiește într-un corp fizic cu toate instinctele specifice corpului și cu o varietate de obiceiuri și plăceri. Asta înseamnă că un Cabalist vede, simte și evaluează lumea prin corpul lui ca orice altă persoană.

Totuși, în același timp, este inclus într-un grup de oameni care gândesc asemănător și care tânjesc să obțină lumea spirituală. Așa deci, el avansează în conformitate cu această dorință. Această este a două trăsătură a unui Cabalist.

Dar este posibil ca oamenii cu care este conectat să nu mai existe în lumea noastră sub formă de corpuri; asta nu contează. El simte forțele din spatele tuturor obiectelor și este conectat cu acestea, adică este conectat cu sufletele deoarece dorință noastră de a avansa este pe calea sufletului.

Pe de o parte, el vede lumea această, îi simte toată suferința și vrea să ia oamenii din această lume, iar pe de altă parte, el se înaltă și îi trage și pe ei după el.

Întrebare: Există vreo legătură între corpul fizic și înălțarea spirituală a unei persoane?

Răspuns: Nu există nici o legătură. O persoană trăiește în acest corp până când descoperă ceea ce numim „punctul din inima”. Apoi, este ca și cum își părăsește corpul. El nu se mai ocupă doar de îngrijirea fizică și începe să se implice în dezvoltarea punctului din inimă.

Dar asta nu înseamnă că nu mai vede frumusețea acestei lumi, că nu mai iubește oamenii care îi sunt apropiați, că nu mai vrea să mănânce ceva gustos și așa mai departe. Tot ce este tipic unei persoane din această lume există și în el. Cu alte cuvinte, oamenii care urmează să se înalte spiritual nu trebuie să se teamă că vor pierde ceva. Dimpotrivă, ei își vor extinde cercul de comunicare.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 13.12.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed