„Căci numele Domnului voi preamări..”

Tora, Deuteronomul, 32:03: Căci numele Domnului voi preamări. Daţi slavă Dumnezeului nostru!

Întrebare: De ce trebuie spus „Amin” după binecuvântare?

Răspuns: „Amin” înseamnă adevăr, perfecţiune. În toate limbile se pronunţă  cumva la fel, „Amin” şi este ca un fel de sigiliu pus după o afirmaţie indiscutabilă.

Întrebare: Ce înseamnă: „Căci numele Domnului voi preamări”?

Răspuns: Asta înseamnă că în dorinţa mea sau o parte a ei, pot să fac o acţiune atunci când toate părţile dorinţei mele vor fi adunate într-un astfel de mod, încât Creatorul se va revela în ele. Creatorul nu se revelează fără motiv. El este calitatea dăruirii. Ar trebui să apară pe un anumit substrat, o anumită materie, o bază. Trebuie să pregătesc baza din dorinţele mele, din relaţiile mele cu alţii. Dacă între noi apar relaţii de iubire şi dăruire absolute, atunci Creatorul se manifestă în relaţiile noastre interioare. Acesta este numele Lui.

Întrebare: De ce tot timpul se manifestă diferite nume ale Creatorului?

Răspuns: Numele Creatorului sunt calităţii ale iubirii, dăruirii, care se manifestă în diferite stiluri pe diferite niveluri.

Creatorul are multe stiluri pentru că numele Lui comun este zece Sefirot, cele patru litere ale numelui HaVaYaH. Nu răsună în om, numai manifestarea Lui în proprietăţile omului răsună. De aceea, există zece aşa numite Sefirot, în plus la altele.

Întrebare: Spunem deseori că El este măreţ, bun, iubitor, etc. Este posibil să le spunem acestora nume ale Creatorului.

Răspuns: Nu, acestea sunt epitete, nu nume. În acelaşi mod, putem spune despre cineva: „El este bun de la natura, este înţelept”, dar nu este nume, este o anumită calitate.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 30.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: