Caderea din ziua a 17-a a lunii Tammuz

Intrebare: In ziua a 17-a a lunii Tammuz, cand  nu a mai ramas nici un animal pentru preoti (Kohamin) de sacrificat, sacrificiile au incetat in Templu (Beit HaMikdash). Care au fost sacrificiile ?

Raspuns: Sacrificiile sunt o actiune foarte interesanta. Daca este sa reflectez asupra subiectului cine suntem noi, noi suntem bestii. Exist in interiorul corpului si ma gandesc constant la el. Atat timp cat este in viata, sunt si eu in viata, iar cand  moare, eu nu mai exist. Sacrificiul animalului indica ca sacrific intreaga mea viata animala catre Creator.

Sacrificiul (Korbon) provine din cuvantul “Karov” (inchis). Simbolizeaza apropierea catre Creator. Persoana isi anuleaza dorintele egoiste, una dupa alta, si se ridica deasupra lor. In acest mod se apropie de Creator, de caracteristicile de daruire si iubire, prin anularea ego-ului animal. Atinge gradual apropierea de El.

Ziua a 17-a a lunii Tammuz, ziua in care preotii au terminat sacrificiul animalelor, indica faptul ca nu au mai putut sa se apropie de Creator. Au cazut din nivelul spiritual si au revenit la nivelul de animale ; au devenit “bestii” chiar ei. Astazi trebuie sa ne ridicam noi insine din acest nivel, din moment ce este spus despre lumea noastra : “Cu totii sunt animale”.

Ziua a 17-a a lunii Tammuz simbolizeaza caderea, chiar si a celor mai mari oameni care se aflau intr-un nivel spiritual si acele caracteristici care se afla in fiecare om care il simte Creator, cad la nivelul de animal. Caderea pentru scopul urcarii reprezinta o mixtura de caracteristici ale Creatorului cu caracteristicile creaturii.

Asadar, ziua a 17-a a lunii Tammuz simbolizeaza, de asemenea, caderea colectiva a lumii, caderea inaltilor cabalisti Kohanim printre oameni si caderea fiecarei persoane de la nivelul spiritual, atat de mult, incat dupa asta nu a ramas nimic decat distrugerea absoluta. Ca rezultat, incepem sa realizam conditiile pentru corectare.

Din emisiunea de pe Kab TV “Stiri cu Michael Laitman” 11.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed