Câinii latră, caravana trece!

Întrebare: Să presupunem că un om începe să studieze la unul din centrele noastre internaționale de Cabala și primește deodată, online, de peste tot, critici la adresa Cabalei predată de Laitman. Cum ar trebui să reacționeze la asta?

Răspuns: Oamenii ar trebui să reacționeze după cum le place. E treaba lor. Sper să mai trăiesc câțiva ani, până când am să-i aduc pe toți aceia care tânjesc la scopul spiritual, iar în acest timp, alții să scrie despre mine multe alte pagini „frumoase”.

Cum pot eu să reacționez la asta? În niciun fel. „Câinii latră, caravana trece”. Înțelegeți următorul lucru, eu nu dau nicio atenție la nimic. Așa mi-e mai ușor. Ei sunt aceia care împroașcă cu ură.

Întrebare: Să spunem că un student nou este interesat să citească despre Laitman și ceva rău vine din căutarea lui, așa cum se joacă Natura cu omul. Este în asta vreo alegere liberă?

Răspuns: Da. El să înțeleagă ce spune Laitman și ce spun ceilalți.

Întrebare: Ce ustensile are el pentru a înțelege asta?

Răspuns: Este punctul din inimă. Dacă el nu îl lasă să se odihnească, îl va forța să deschidă, nu cărțile mele, ci pe cele ele lui Baal HaSulam. Treptat, va începe să înțeleagă că ele conțin înțelepciune divină, ceea ce înseamnă următorul nivel.

Prin urmare, el nu se va putea limita numai la a face acțiuni mecanice în lumea noastră – vreo religie, nu contează care – ci va vrea să înțeleagă sursa vieții și soarta lui, de unde vine, ce și unde este el. Nu va putea să trăiască fără asta și Natura îl va forța.

Toate problemele pe care le vedem azi – dezastre naturale, uragane, războaie – se întâmplă numai pentru a forța omul să înțeleagă că are nevoie să găsească un răspuns la întrebarea despre sensul vieții. Altfel, viața este complet goală.

 

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 10/09/ 2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: