Calculeaza-ti credinţa

Întrebare: Există două principii: „credinţa deasupra raţiunii” şi „judecă numai în funcţie de ceea ce vezi.”  Nu se contrazic una pe alta?

Răspuns: O persoană are nevoie să judece numai în funcţie de ceea ce vede. Aceasta înseamnă că  trebuie să verific totul în conformitate cu criteriile care fac obiectul verificării şi  analizei.

Credinta mai presus de cunoastere este un grad de daruire, pe care l-am măsurat exact peste dorintele mele de primire. A crede mai presus de ratiune nu înseamnă a avea capul în nori. Noi măsurăm şi organizam calitatea de credinţă în conformitate cu proprietatea de primire ce este dezvăluita. În efortul meu de a ma ridica mai presus de aceasta, fac măsurători precise, acesta este singurul meu test clar. Şi apoi, dobândesc credinţa mai presus de ratiune, ca extindere a succesului meu de a transforma primirea in daruire.

Să presupunem că am verificat şi calculat că eu sunt capabil de a transforma 20% din Kli-ul meu (vas, dorinţă) de primire, în daruire. Efectuez o restricţie asupra întregului de 100% a Kli-ul meu, şi eu sunt in posibilitatea de a transforma 20% din primire în răsplată.  Astfel, verific exact şi calculez această acţiune.

Cunoştinţele ajută la construirea credinţei mai presus de ratiune. Si acesta este motivul pentru care nu poate fi nimic nemăsurat în el, nimic nevazut de mine, care mă împiedică să fac o judecata exacta.

Noi pur şi simplu nu înţelegem că proprietatea de a darui poate apărea doar din opuse. Vasele care primesc se transforma in daruire prin munca foarte sarguincioasa şi meticulos reglementata, eforturi specifice. În plus, măsurările aici sunt chiar mai precise decât în vasele actuale. Acest lucru se datorează faptului că măsor şi testez rezistenţa lor, care mă costă o mulţime de efort.

Când fac acest lucru, eforturile mele sunt de 620 de ori mai precise decât atunci când primesc. Când primesc, eu pur şi simplu „imi deschid gura „, dar în scopul de a darui, am nevoie sa verific dorinţa mea şi dorinţa altuia, sa compar toate datele, şi sa efectuez multe acţiuni diferite.
Acesta este exact motivul pentru care proprietatea de a darui reprezinta limita de precizie, în timp ce proprietatea de recepţie există fără nici un control în noi şi este lăsată dispozitivelor sale proprii.

Din partea a două Lecţia Daily Cabala 1/20/2011, „problema Tu Bishvat”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: