Calea către Creator trece printr-o inimă frântă

236.02Întrebare: Scrieţi pe blogul dvs. că în Cabala, calea către Creator trece printr-o inimă zdrobită, atunci când descoperim cât de opuși suntem față de El. Din această prăpastie a căderii, când Îl chemăm pe Creator, descoperim că avem puncte de contact cu El.

Dar Creatorul este calitatea dăruirii și a iubirii. Cum mai exact am deodată un contact cu El din punctul de cădere, dintr-o inimă zdrobit?

Răspuns: Omul începe să înțeleagă că în starea sa nu poate face nimic, ci doar să se supună complet Creatorului. La urma urmei, nu are alte posibilități de a acționa. Apoi se întoarce cu o cerere, cu o rugăciune către Creator, pentru ca El să-l apropie de El.

Comentariu: Da, dacă îl consider pe Creator un fel de forță superioară care mă ajută, atunci acest lucru este de înțeles. Dar dacă Îl considerăm ca fiind calitatea dăruirii, care se manifestă în mine…

Răspunsul meu: Aceasta este una dintre calitățile Creatorului, care se manifestă parțial în om.

Comentariu: Este interesant că în același timp se manifestă în mine atât bucuria, cât și disperarea.

Răspunsul meu: Desigur, poate fi atât bucurie, cât și disperare: disperare din propriile forțe, dar bucurie din faptul că, în același timp, te apropii de Creator.

KabTV “Stări spirituale” 287.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: